Αλλάζει χρήση ο ξενώνας του Αχιλλοπούλειου Βόλου για να επιβιώσει

Συμπληρωματικά στον ξενώνα Φιλύρα για ψυχικά πάσχοντες θα λειτουργήσει ο ξενώνας για συγγενείς απόρων ασθενών του Νοσοκομείου Βόλου, δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά.

Αυτή τη λύση προέκρινε η διοίκηση του Νοσοκομείου με τη συναίνεση της οικογένειας Τσιμά, καθώς το κτίριο είχε αρχίσει να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα από τη στιγμή που τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια δεν χρησιμοποιούνταν και δεν έχει καταστεί εφικτό να συμπεριληφθεί στον Οργανισμό Λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου.

Αυτό ανέφερε η πρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Σταγάκη, καθώς το σωματείο αρχικά με τα πενιχρά του οικονομικά πλήρωνε για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του χώρου, αλλά κάποια στιγμή αυτό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί καθώς τα χρήματα δεν επαρκούσαν. Ο ξενώνας εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και λειτούργησε για πολύ λίγο ως ξενώνας. Ο προηγούμενος διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, φρόντιζε έστω και πλημμελώς ο ξενώνας να παραμένει ανοιχτός, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου, δημοσιογράφος Δημήτρης Μπάτσιος. “Όταν ανέλαβε ο κ. Ντόκος σε συνάντηση μαζί του του είπαμε ότι θα έπρεπε να συνεχίσει προσπάθειες να ενταχθεί στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και να μπορεί να χρηματοδοτηθεί για να λειτουργήσει. Τελικά αυτό δεν έγινε και το κτίριο άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τη μη χρήση του, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εσωτερικό του. Η κ. Σταγάκη πήγαινε και το αέριζε, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση”, τόνισε.

Από την πλευρά της η κ. Σταγάκη ανέφερε ότι η η διοίκηση του κ. Ντόκου σε συνεννόηση με την οικογένεια Τσιμά αποφάσισε να παραχωρήσει τρία δωμάτια για τη φιλοξενία ψυχικά ασθενών σε διαδικασία επανένταξης, καθώς ο ξενώνας Φιλύρα είναι υπερπλήρης. “Από ό,τι πληροφορήθηκαν θα παραχωρηθεί για ένα χρόνο. Τουλάχιστον να συντηρηθεί το κτίριο και να αποκατασταθουν οι ζημιές”, ανέφερε η κ. Σταγάκη.

Ο ξενώνας έγινε με δωρεά του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος χορήγησε πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ πολυετής ήταν και η συμβολή του Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου. Ο ξενώνας διαθέτει δύο τρίκλινα και ένα δίκλινο δωμάτια , κουζίνα και μπάνιο και περιβάλλοντα χώρο ενώ στα δωμάτια έχουν δοθεί τα ονόματα των τεσσάρων θυγατέρων του Χαράλαμπου Τσιμά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος