Αλ. Μεϊκόπουλος: Άμεση επαναφορά του Μνημείου “Σταυρός” στη θέση Πευκώνας

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητά να επανέλθει στη θέση του στην περιοχή “Πευκώνα” το μνημείο “Σταυρός”, έπειτα και από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ήδη παρέμβαση έχουν κάνει οι αντιπολιτεύσεις, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για τη στάση της, το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ Μαγνησίας.

Η επιστολή του κ. Μεϊκόπουλου στον δήμαρχο Ν. Πηλίου:

“Τον Απρίλιο του 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση του Μνημείου «Σταυρός», με τα 14 ονόματα εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Μαρτίου 1944, στη θέση «Πευκώνας» εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Συκής.

Ακολούθως, το Φεβρουάριο του 2021, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μετά από αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» και θετική εισήγηση της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Συκής, αποφάσισε τη μεταφορά του Μνημείου από τη θέση «Πευκώνας», σε κοινοτικό χώρο που βρίσκεται κάτω από το πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής.

Με βάση την εν λόγω απόφαση, στις 17 Μαρτίου 2021, ξεκίνησε η αφαίρεση του Μνημείου, η προκάλεσε ωστόσο εκτεταμένες αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία, καταλήγοντας στην υπογραφή σχετικού Ψηφίσματος (22/03/2021) από 165 κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Συκής, μέσω του οποίου εκφράζεται η αντίθεση τους για την μεταφορά του Μνημείου «Σταυρός», εξαιτίας της μη ύπαρξης σχετικής γνωμοδότησης μηχανικού και τη μη σύμφωνη γνώμη όλων των κατοίκων. Με το εν λόγω Ψήφισμα οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επανατοποθέτηση του Μνημείου στη θέση «Πευκώνας».

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 19/03/2021 ανακάλεσε την προγενέστερη απόφαση της για μεταφορά του Μνημείου από τη θέση «Πευκώνας» σε κοινοτικό χώρο που βρίσκεται κάτω από το πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής και αποφάσισε την παραπομπή του σχετικού φακέλου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να αποφανθεί εκ νέου για τις διαδικασίες κατασκευής και τοποθέτησης του Μνημείου.

Η τοπική κοινωνία παραμένει ανήσυχη σχετικά με τη μεταφορά του Μνημείου, καθώς μέχρι και σήμερα το Μνημείο δεν έχει επανατοποθετηθεί στη θέση «Πευκώνας» Συκής, γεγονός με το οποίο μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Συκής παραμένει κάθετα αντίθετη.

Παρακαλείσθε θερμά, όπως λάβετε άμεσα υπόψη τις εκτεταμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και το από 22/03/2021 Ψήφισμα των 165 κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητα Συκής, με βάση το οποίο οι εν λόγω κάτοικοι αντιτίθενται ευθέως στη μεταφορά του Μνημείου «Σταυρός» από τη θέση «Πευκώνας», σε κοινοτικό χώρο που βρίσκεται κάτω από το πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος