Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Σάκη Μουμτζή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στον Βόλο, όπως γνωστοποίησαν με κοινή τους ενημέρωση η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν ως προς το πρόσωπο του κεντρικού ομιλητή. Όπως επισημαίνεται, στόχος των διοργανωτών είναι η διασφάλιση ενός κλίματος ομαλότητας, ηρεμίας και αξιοπρέπειας κατά τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων μνήμης.
Από την πλευρά της, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου διευκρινίζει ότι δεν θεωρεί πως υφίσταται λόγος ανησυχίας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Παρ’ όλα αυτά, αποδέχθηκε την εισήγηση της Περιφέρειας, με γνώμονα τον σεβασμό στον χαρακτήρα της ημέρας και την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων.
Οι δύο φορείς τονίζουν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στη μεταξύ τους συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν, στην ουσία τους, ένα μνημόσυνο για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, μετά από ανείπωτα δεινά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026. Στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, ενώ στις 11.30 π.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος