Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση θανάτου του Β. Μάγγου – Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. αναμένει η οικογένεια

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία των καταθέσεων μαρτύρων που είχε προτείνει η οικογένεια του Γιάννη Μάγγου για τον ξυλοδαρμό του αδικοχαμένου παιδιού τους μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου τον Ιούνιο του 2020 μετά το συλλαλητήριο κατά της καύσης απορριμμάτων.

Σήμερα βρέθηκαν στα δικαστήρια ο ίδιος καθώς και ο δικηγόρος της οικογένειας ενώ έκαναν γνωστό, ότι ακόμη δεν έχουν στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ της αστυνομίας που πρέπει να βρίσκεται στο Συνήγορο του Πολίτη.

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση θανάτου του Β. Μάγγου – Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. αναμένει η οικογένεια

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας  Θοδωρής Καπάτος σήμερα κατέθεσαν οι έξι τελευταίοι από τους 18 μάρτυρες που έχει προτείνει η οικογένεια. Η μήνυση υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2021 και ήταν κατά δύο κατονομασμένων και κατ’ αγνώστων αστυνομικών για κακουργήματα σε βάρος του Βασίλη Μάγγου. Πολλοί από τους μάρτυρες ήταν παρόντες στο περιστατικό  που συνέβη έξω από τα Δικαστήρια ενώ όπως τόνισε ο κ. Καπάτος, «έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας. Οι ποινικές διαδικασίες διαρκούν αρκετά, παίρνουν χρόνο. Υπάρχει και μία ΕΔΕ της οποίας αναμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα».

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση θανάτου του Β. Μάγγου – Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. αναμένει η οικογένεια

«Αισθανόμαστε ότι υπάρχει ένας εμπαιγμός στην οικογένειά μας και προς τη μνήμη του παιδιού μας γιατί ενώ κάποια στιγμή βγήκαν και ανακοίνωσαν γύρω στις 16 Μαρτίου επίσημα ότι το πόρισμα βγήκε, το πόρισμα είναι στον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά εμείς μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφόρηση. Επομένως αισθανόμαστε μετά από 15 μήνες που είμαστε στο σκοτάδι, ότι αυτό είναι εμπαιγμός  στη μνήμη του παιδιού μας», τόνισε ο Γιάννης Μάγγος. «Εμείς ζητούμε την κατά νόμου τιμωρία των αστυνομικών για παράνομες και υπαίτιες πράξεις, που τέλεσαν εις βάρος του παιδιού μας Βασίλειου Μάγγου. Έχουμε καταθέσει όλα τα στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν την οικτρή θέση, στην οποία βρίσκονταν το παιδί μας, μετά από τον φρικτό ξυλοδαρμό που υπέστη μπροστά στα Δικαστήρια. Επίσης όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την υπαιτιότητα των αστυνομικών και το μεγαλύτερο ντοκουμέντο είναι η κατάθεση των 18 μαρτύρων, που ολοκληρώνεται σήμερα από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του παιδιού μας και μερικοί ήταν αυτοί που τον βρήκαν  έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, πεσμένο κάτω , πεταμένο στην κυριολεξία έξω μισοπεθαμένο», είπε ο κ. Μάγγος.

Συμπλήρωσε δε, πως “εάν οι αστυνομικοί αυτοί λειτουργούσαν ως άξιοι και έντιμοι υπάλληλοι του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, το παιδί του σήμερα θα ήταν στη ζωή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος