Ακατάλληλο κρίθηκε το Δημοτικό Σχολείο Τ.Κ. Κοσκινά – Έλεγχοι σε όλα τα σχολεία του Δήμου Παλαμά

Σημαντικές ζημιές υπέστη το δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Κοσκινά από την σεισμική δόνηση της Τετάρτης και μετά από έλεγχο μηχανικών κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Σε συνεννόηση της δημοτικής αρχής με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπότα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο, αποφασίστηκε οι 26 μαθητές του σχολείου του Κοσκινά να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο Δημοτικό σχολείο Βλοχού, που είναι σε θέση να τους φιλοξενήσει, ενώ οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα παραμείνουν, γιατί το κτίριο που στεγάζονται δεν έχει πρόβλημα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν κάποια προβλήματα για τα Δημοτικά σχολεία 1ο Παλαμά, 2ο Παλαμά, 3ο Παλαμά, Αγίας Τριάδας, Ιτέας, Μαραθέας και το Γυμνάσιο Παλαμά, για τα οποία χρειάζεται επανέλεγχος. Κλιμάκιο μηχανικών, που ανήκουν στην ΚΤΥΠ ΑΕ και βρίσκονται για έλεγχο στην γειτονική Λάρισα θα μεταβούν σήμερα στην περιοχή για να ελέγξουν όλα τα σχολεία που έχουν προβλήματα και να δώσουν τις ανάλογες οδηγίες.

Να σημειωθεί ότι έχουν αναφερθεί και ζημιές σε σπίτια και όπως είπε ο Δήμαρχος κλιμάκια θα κάνουν έλεγχο, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις γειτονικές Θεσσαλικές περιοχές, που βρέθηκαν στο επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος