Αίτημα για αεροπορική σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με το Βελιγράδι

Αίτημα για αεροπορική σύνδεση του Βελιγραδίου και του Νις της Σερβίας με το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, προς τον Σέρβο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Σερβίας–Ελλάδας κ. Βέρολιουμπ Άρσιτς και προς τον Σέρβο Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Να σημειωθεί ότι ο σερβικός κρατικός αερομεταφορέας καταγράφει έντονη δραστηριότητα προς την Ελλάδα, με πτήσεις τσάρτερ αλλά και τακτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Air Serbia ήδη έχει ανοίξει πολλούς προορισμούς προς την Ελλάδα και την ερχόμενη θερινή σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει με 3 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα, καθώς επίσης να συνεχιστούν και φέτος οι πτήσεις προς τη Σκιάθο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε σήμερα στη Βουλή, κατά τη κοινή συνεδρίαση με την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, ο Χρήστος Μπουκώρος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας, έθεσε το αίτημα της σύνδεσης και με τη Νέα Αγχίαλο.

Τόσο ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα όσο και ο πρόεδρος της αντίστοιχηςκοινοβουλευτικής επιτροπής δήλωσαν ότι είναι πολύ θετικοί στη συγκεκριμένη πρόταση, αφού έχουν επισκεφθεί αμφότεροι πολλές φορές την περιοχή της Μαγνησίας, και δήλωσαν ταυτόχρονα ότι θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη συγκεκριμένη πρόταση γιατί πιστεύουν ότι υπάρχει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από τους Σέρβους τουρίστες για τη Μαγνησία και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Σερβίας–Ελλάδας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα , αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Arsic Veroljub, (επικεφαλής) και κυρίες Davidovac Tijana και Beloica Ana, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας, κ. Χρήστου Μπουκώρου.

Αίτημα για αεροπορική σύνδεση της Ν. Αγχιάλου με το Βελιγράδι

Κατά τη συνάντησή τους οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις παραδοσιακά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις που βασίζονται στο πλήθος των κοινών ιστορικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών εμπειριών. Η σύναψη των Μνημονίων Κατανόησης και η Διακήρυξη για τη σύσταση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που έχει υπογραφεί, διαμορφώνουν, αναβαθμίζοντάς την, τη συνεργασία και καθιστούς ακόμη πιο στέρεους τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Από τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, υπογραμμίστηκε ο σταθερός προσανατολισμός της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με την προσδοκία για την κατά το δυνατόν σύντομη ενσωμάτωση της φίλης χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της σερβικής αντιπροσωπείας στο ζήτημα του Κοσόβου. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, τόνισε τη σημασία της ελληνικής υποστήριξης. Η ελληνική αντιπροσωπεία υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι ένα εκ των πέντε κρατών-μελών της ΕΕ που δεν έχει αναγνωρίσει τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η συμβολή της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και δη μέσω των Ομάδων Φιλίας, με διαρκή την προσδοκία για ανοδική πορεία στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος