Α ΒΙΠΕ: Ζημιές από πλημμύρες αλλά κυρίως από έλλειψη ρεύματος και νερού

“Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην Α’ ΒΙΠΕ του Βόλου με το ρεύμα να αποκαθίσταται από χθες και η ΔΕΥΑΜΒ σήμερα να απαντά ότι θα δώσει νερό σε 10 ημέρες”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του Φορέας Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ, Ιωάννα Κιντά.

«Οι άμεσες ζημιές από πλημμύρες ήταν λίγες στις επιχειρήσεις. Αυτό όμως που μας κάνει να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε είναι το γεγονός ότι δεν είχαμε ρεύμα και νερό. Ειδικότερα το ρεύμα αποκαταστάθηκε χθες και λειτούργησε σήμερα το 90% των επιχειρήσεων. Όμως έχουν προκληθεί από τις διακοπές ρεύματος ζημιές σε μηχανήματα ενώ τίθεται και θέμα υγιειινής για τους 2.500 εργαζόμενους και φυσικά για την παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων».

Επιπλέον η κ. Κιντά ανέφερε ότι «μπορεί να αντιλαμβανόμαστε ότι αλλού είναι οι προτεραιότητες αλλά πρέπει να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση να ξέρει η κάθε επιχείρηση πως θα κινηθεί. Η κάθε επιχείρηση προσπαθεί με υδροφόρες να γεμίσει δεξαμενές αλλά αυτό είναι προσωρινό».

Επέσεισε τον κίνδυνο να υπάρξει πυρκαγιά και να μην υπάρχει και πάλι νερό να την αντιμετωπίσουν καθώς το δίκτυο πυρόσβεσης είναι χωρίς νερό.

Ανέφερε ότι ήδη έχουν αποσταλεί επιστολές στην κεντρική διοίκηση αλλά και στη ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα του νερού. «Είναι πολύ προβληματική αυτή η κατάσταση και δεν βοηθά η ασάφεια από όλους τους φορείς».

Τέλος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν από την πολιτική προστασία για τις ζημιές από τις πλημμύρες αλλά δεν έχει συζητηθεί, κάτι που θα γίνει στην πορεία, τι θα γίνει με τις ζημιές που προέκυψαν και θα προκύψουν από την έλλειψη ρεύματος και νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος