Α. Οντόπουλος: Μέτρια η κίνηση του Πάσχα στα εμπορικά του Βόλου

«Πολύ συντηρητικά κινήθηκαν οι καταναλωτές στην αγορά τις ημέρες πριν το Πάσχα εν μέσω ενεργειακής κρίσης που έχει γονατίσει τα νοικοκυριά αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις», όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απ. Οντόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Μπορεί όλες τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας αλλά και αυτής των Βαίων η αγορά να είχε κόσμο αλλά η κατανάλωση σε τίποτα δεν θύμιζε Πάσχα. «Τα νοικοκυριά καλούνται να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και μάλιστα στα είδη πρώτης ανάγκης. Επιπλέον οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να δουλέψει ο κλάδος του ενδύματος καθώς οι θερμοκρασίες δεν επέτρεπαν την πώληση ανοιξιάτικου εμπορεύματος. Ήταν μια πολύ μέτρια περίοδος. δεν είχε σχέση με την κατανάλωση των Χριστουγέννων που πήγε καλά. Πολύ μέτρια κατάσταση», σχολίασε ο κ. Οντόπουλος.

Σχολίασε τέλος ότι οι έμποροι ακόμη πληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις της πανδημίας. «Είμαστε στο 15ο χρόνο της κρίσης σχεδόν. Πρώτα η οικονομική, μετά η πανδημία, μετά η ενεργειαακή, δεν έχει ισορροπήσει η κατάσταση. Φυσικά υπάρχουν κλάδοι, όπως η εστίαση που ταλαιπωρείται πολύ περισσότερο από την ενεργειακή κρίση καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ανάγκη την ενέργεια πολύ περισσότερο από ένα εμπορικό κατάστημα» εξήγησε ο κ. Οντόπουλος που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί -όπως υποστηρίζει- «διαχρονικά οι κυβερνήσεις στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις αλυσίδες και όχι τις μικρομεσαίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος