Α. Μεϊκόπουλος: Επισφαλής η λειτουργία του Σιδηροδρόμου – Προσωρινή η απουσία προσωπικού απαντάει το Υπουργείο

Στην από 12/11/2021 Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχετικά με την απόφαση του ΟΣΕ να αφήσει το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου χωρίς καθόλου προσωπικό μέχρι νεοτέρας, απάντησαν Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και ΟΣΕ.
Εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι η απόφαση είναι «προσωρινή», ο ΟΣΕ απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία επισφάλεια στην εκτέλεση των επιβατικών δρομολογίων Βόλου – Λάρισας που συνεχίζουν κανονικά. Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου υπάρχει μόνο μία πρωινή βάρδια για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιακών οχημάτων

Οι εργαζόμενοι του Σταθμού Βόλου συνεχίζουν να παρουσιάζονται καθημερινά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, ενώ ο ΟΣΕ κατήργησε διοικητικά την Επιθεώρηση του Σταθμού του Βόλου, με αποτέλεσμα οι Σταθμάρχες του Βόλου να υπάγονται πλέον διοικητικά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Στην ερώτηση του Βουλευτή για το λόγο για τον οποίο ελήφθη η απόφαση μετακίνησης όλου του προσωπικό από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου σε αυτό της Λάρισας, ο ΟΣΕ απαντάει ότι η ανάγκη μετακίνησης προέκυψε λόγω εργασιών στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, οι μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός σε προσωπικό είναι η αιτία που τον τελευταίο καιρό, μετακινούνται για την κάλυψη αναγκών και σε άλλους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς.

Τέλος, στην επισήμανση του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου ότι οι εργαζόμενοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου είναι όλοι σε ηλικία συνταξιοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι εντός εξαμήνου θα έχουν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία, το Υπουργείο απαντά ότι πριν από ένα μήνα εγκρίθηκαν συνολικά για τον ΟΣΕ 117 θέσεις τακτικού προσωπικού.

Προβληματισμό προκαλεί το εύλογο χρονικό διάστημα που πρέπει να παρέλθει για την ολοκλήρωση των προσλήψεων και την εκπαίδευση των νέοπροσληφθέντων, γεγονός για το οποίο εκφράζονται φόβοι υποστελέχωσης στον Σταθμό του Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος