Α. Ευσταθίου: Χαμηλές προσδοκίες για την τουριστική περίοδο στο νησί της Σκιάθου

Η χθεσινή πρώτη ημέρα αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού, έδειξε το χαμηλό προς το παρόν ενδιαφέρον των Άγγλων να ταξιδέψουν και να κάνουν διακοπές στο νησί της Σκιάθου και γενικά στις Σποράδες, αφού η πληρότητα των τριών πτήσεων ήταν  κάτω του 50%, όπως τόνισε στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” της ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου, υποστήριξε ότι η φετινή τουριστική σεζόν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, αφού τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις άνοιξαν από τον Μάϊο και δυο μήνες μετά, στην ουσία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης τουριστών.
Κυρίως αυτή την ώρα στο νησί υπάρχουν λίγοι επισκέπτες, κυρίως Ρουμάνοι, Σέρβοι και λίγοι Ιταλοί, ενώ αντίστοιχα χαμηλό είναι και το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών, οι οποίοι παραδοσιακά επισκέπτονται τη Σκιάθο. Φέτος αυτό δεν ξεπερνά το 1/3 του ποσοστού που συνήθως επέλεγε το νησί του Παπαδιαμάντη.
Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά της Covid 19 και της τήρησης τους από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε ότι υπάρχουν και παρεκκλίσεις μα αυτές είναι δραματική μειοψηφία.  Ωστόσο κανένα νησί δεν είναι άτρωτο, οπότε μαζί και με το χαμηλό σχετικά ποσοστό των εμβολιασμών σε επίπεδο χώρας, η αισιοδοξία ανάκαμψης είναι περιορισμένη.
Τέλος, ο κ. Ευσταθίου, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο, είπε χαρακτηριστικά ότι η Αγγλία είναι το κλειδί. Αν πάει καλά η αγγλική αγορά, ίσως μπορούν να μιλήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος