«9.000 πρόβατα κι 9.000 γίδια… στη Δράκεια» – Ο Μικρός Θίασος της Δράκειας στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Στον Βόλο επιστρέφει ο Μικρός Θίασος της Δράκειας, παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση «9.000 πρόβατα κι 9.000 γίδια…στη Δράκεια» το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσάτικα.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Στέργιου, ενός νέου που απογοητεύεται ξανά από τη ζωή στο χωριό όταν μένει χωρίς αυτοκίνητο. Η υπερπροστατευτική μητέρα του, Λένω, αποφασίζει να τον βοηθήσει με κάθε τρόπο να αποκτήσει καινούριο, ακόμη και αν χρειαστεί να καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Παράλληλα, η Μαρίκα σχολιάζει με τον δικό της τρόπο όσα συμβαίνουν, ενώ η εμφάνιση ενός ακόμη προσώπου ανατρέπει την εξέλιξη της ιστορίας.

Μέσα από χιούμορ και σατιρικές καταστάσεις, το έργο αγγίζει ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική ύπαιθρο, όπως η απώλεια της ντοπιολαλιάς, η μείωση του αγροτικού πληθυσμού, η αυτάρκεια των χωριών και οι κοινωνικές αλλαγές που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τα κείμενα και οι διάλογοι είναι των Αθανασίας και Αναστασίας Λύτρα, ενώ στη σκηνή συμμετέχουν οι Άννα Ζαχαρού, Αναστασία Λύτρα, Δημήτρης Μηλιόρδος και Αποστολία Χατζάκου.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στον Βόλο στο Βιβλιοπωλείο Λύχνος (Καρτάλη 160) και στην Αγριά στο Βιβλιοπωλείο Aquarela.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος