Έξι από τους 1.500 εκπαιδευτικούς στην Μαγνησία εμβολιάστηκαν από τα αδιάθετα εμβόλια

Εν αναμονή της διευκρινιστικής εγκυκλίου για τον τρόπο με τον οποίo θα προσέλθουν οι μαθητές τη Δευτέρα 12 Απριλίου στα δια ζώσης μαθήματα και σχετικά με τις βεβαιώσεις των αποτελεσμάτων από τα self tests, βρίσκονται οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, όπως τόνισε στο Θεσσαλικό Περισκόπιο και στην ΕΡΤ Βόλου, ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας. Ενώ αναφορικά με τα αδιάθετα τεστ ελέγχου στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας, που βρίσκονται σε λίστα προτεραιότητας, τελικά έχουν εμβολιαστεί μόλις 6.

Ο κ. Σταχτέας έκανε λόγο για εύκολη διαδικασία ελέγχου των μαθητών και εκπαιδευτικών και ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες, που έγιναν γνωστές μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ. Επανέλαβε, ότι δεν έχουν ακόμα οδηγίες στα χέρια τους και ότι τη Δευτέρα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν, προσερχόμενοι στο σχολείο, την κάρτα- βεβαίωσης ελέγχου και του αποτελέσματος ότι είναι αρνητικοί, ώστε να προσέλθουν στην τάξη για μάθημα. Σε ερώτημα, για το τι θα γίνεται αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι του κάθε μαθητή, τόνισε, ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτό θα μπορεί να γίνεται με χειρόγραφη βεβαίωση.

Πορεία εμβολιασμού εκπαιδευτικών από αδιάθετα εμβόλια στην Μαγνησία

Εξαιρετικά μικρή, είναι η ποσότητα των αδιάθετων εμβολίων που διατίθενται για εμβολιασμό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας, οι οποίοι δήλωσαν την συμμετοχή τους στον εμβολιασμό. Από τους 3.000 εκπαιδευτικούς στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας, οι μισοί έχουν καταγραφεί στην λίστα αναμονής για εμβολιασμού που έχει δημιουργήσει ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί με ευθύνη των διευθύνσεων εκπαίδευσης και αφορά στη διάθεση των αδιάθετων εμβολίων.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη 1η Απριλίου 2021 και μέχρι σήμερα έχουν κληθεί για να εμβολιαστούν μόλις 6 εκπαιδευτικοί. Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου, “ο πρώτος λόγος είναι, ότι όταν υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια πρώτα καλούνται σε εμβολιασμό οι υγειονομικοί, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί και μετά οι εκπαιδευτικοί. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στην Μαγνησία”.

Επίσης, σήμερα έλαβαν νέα εγκύκλιο για τους εκπαιδευτικούς, που είναι γεννημένοι μετά το 1962 και οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στον εμβολιασμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος