Συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο για την ακρίβεια – Φορείς και σωματεία έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες συνταξιούχοι και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο του Βόλου. Στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, εργατικά σωματεία και φορείς έστειλαν το μήνυμα ότι «η τσέπη των εργαζομένων δεν αντέχει άλλο» και η ακρίβεια τρώει τα εισοδήματά τους.

Συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο για την ακρίβεια – Φορείς και σωματεία έστειλαν ηχηρό μήνυμα

«Τα δικά μας εισοδήματα μειώνονται ενώ αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων με τη βοήθεια και της κυβέρνησης», ισχυρίστηκε ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου και κάλεσε όλους να συμμετέχουν μαζικά και στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς ώστε από τον Βόλο, όπου λειτούργησε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας, να σταλεί ένα δυνατό το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. «… Αν υπήρχε και η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και λυπάμαι που δεν συμμετέχει, θα είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή και άλλο αποτέλεσμα. Θα πρέπει και εκείνοι από την πλευρά τους να πάρουν την απόφαση και να έλθουν και να αποφασίσουμε μαζί αυτά που αποφασίζουν τα τριτοβάθμια όργανα. Όχι ξεχωριστά οι δημόσιοι υπάλληλοι και ξεχωριστά οι ιδιωτικοί. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε το μήνυμα οτι φθάνει πια».

Συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο για την ακρίβεια – Φορείς και σωματεία έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με το μέλος του Δ.Σ., του ΕΚΒ, Παναγιώτη Τσιτσιρίκη να τονίζει ότι «… καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην πολιτική που φέρνει την ακρίβεια, απέναντι στην πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς… δίνονται αυξήσεις ψίχουλα στους εργαζόμενους, τη στιγμή που τα ίδια τα στατιστικά και οι μελέτες του ΣΕΒ λένε πως μια στις δύο επιχειρήσεις μετρούν αυξήσεις του τζίρου τους και το επόμενο διάστημα οι αυξήσεις αυτές θα ενισχυθούν. Δηλαδή κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, φτώχεια και ανέχεια για τους εργαζόμενους».

Συγκέντρωση και πορεία στο Βόλο για την ακρίβεια – Φορείς και σωματεία έστειλαν ηχηρό μήνυμα

Το μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ ζήτησε κλιμάκωση του αγώνα και τόνισε ότι «τέτοιους αγώνες φοβούνται σήμερα και πρέπει να δημιουργήσουμε στους χώρους δουλειάς, κάτι που φαίνεται και από τη στάση της ΑΔΕΔΥ στην απεργία και τη στάση της ΓΣΕΕ στην προηγούμενη απεργία, που φαίνεται να διαγωνίζονται ποιος θα βγει πρώτος στην απεργοσπασία». Τέλος χαιρέτησε τους δεκάδες Συλλόγους του Δημοσίου που στηρίζουν την απεργία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης ζήτησε να αποζημιωθούν οι αγρότες στο ακέραιο γιατί ό,τι έχουν χάσει από πλημμύρες και πυρκαγιές. «Τα προβλήματα των αγροτών παραμένουν άλυτα, τα αιτήματά τους που σηκώναμε στα μπλόκα και στις παρεμβάσεις που έγιναν, δεν έχουν δικαιωθεί, σήμερα ενωμένοι με τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, δίνουν το παρών και ενώνουμε τις φωνές μας για το ύπαιθρο που ερημώνει κάθε χρόνο και απαντήσεις από την κυβέρνηση δεν έχουμε πάρει»

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πεζοί και με πανό αγρότες από τον Ριζόμυλο, τη Μακρινίτσα, τη Ζαγορά, το Πουρί, της Μακρυράχης, του Αϊδινίου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος