Στους κορυφαίους του Stanford ο Βολιώτης χειρουργός Χρήστος Δερβένης

Μία νέα διεθνής διάκριση ήρθε για τον Βολιώτη διευθυντή Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων -Παγκρέατος του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν, καθηγητή Χειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Χρήστου Γ. Δερβένη, ο οποίος πρόσφατα αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο διεθνούς φήμης Βολιώτης γιατρός βρίσκεται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του Stanford University (World’s Top 2% Scientists’ List).

Σημειώνεται ότι η λίστα διαμορφώνεται με βάση τις δημοσιεύσεις των συγκεκριμένων επιστημόνων, οι οποίες αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς παγκοσμίως με βάση τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών.

Βιογραφικό Χρήστου Δερβένη

Ο δρ Χρήστος Δερβένης γεννήθηκε στον Βόλο στις 29 Απριλίου 1954, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Είναι Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Παγκρέατος και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο Metropolitan Hospital.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε την μετεκπαίδευση του στο Λονδίνο (St. Georges Hospital), στο Αμβούργο και τη Βέρνη. Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, ενώ είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει, επίσης κληθεί ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων στη Mayo Clinic Medical School, στα Yale University και Harvard Medical School.

Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων παγκρέατος και μέλος της διοίκησης της αντίστοιχης Διεθνούς εταιρείας, ενώ υπήρξε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής του Πεπτικού και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών ειδικοτήτων (Ήπαρ-Χοληφόρα-Πάγκρεας). Το έργο του διαθέτει 52.500 βιβλιογραφικές αναφορές και h index 77. Το καλοκαίρι ο κ. Δερβένης αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος