Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Επιφυλακτική η Σύγκλητος για εξ’ αποστάσεως εξετάσεις

Έως την 1η Μαρτίου 2024 δίνει περιθώριο σε όλα τα Ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ολοκληρώσουν το διδακτικό και εξεταστικό τους έργο για το τρέχον εξάμηνο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ εκφράζει τον προβληματισμό της σε σχέση με τη γενικευμένη χρήση «εξ’ αποστάσεως μεθόδων για τη διενέργεια εξετάσεων». Τη σχετική απόφαση έλαβε στη συνεδρίασή της την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η απόφαση

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αρ. 302/01-02-2024 συνεδρίασή της, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας επηρέασαν χρονικά την εκπαιδευτική διαδικασία του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 και το γεγονός ότι οι καταλήψεις δεν έχουν επηρεάσει έως σήμερα ουσιωδώς την υλοποίησή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παρέχει τη δυνατότητα στα Ακαδημαϊκά Τμήματα του Πανεπιστημίου, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους, να ολοκληρώσουν το διδακτικό και εξεταστικό έργο για το τρέχον εξάμηνο, με κάθε δυνατό τρόπο στην περίπτωση που χρειαστεί, το αργότερο έως την 1η Μαρτίου 2024, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο που είχε ήδη αποφασισθεί από τη Σύγκλητο πριν την έναρξή του. 

Επίσης, η Σύγκλητος εκφράζει τον προβληματισμό της σε σχέση με τη γενικευμένη χρήση εξ’ αποστάσεως μεθόδων για τη διενέργεια εξετάσεων.
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος