Πάνω από 2 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα χρέη της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού κόστους με την χρήση του φράγματος Μαυρομάτη

Σε 2.300.000 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα χρέη προς τη ΔΕΥΑ Αλμυρού, από πολίτες που δεν πληρώνουν ενώ τα χρέη της επιχείρησης προ τη ΔΕΗ ανέρχονται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και άλλα 500.000 ευρώ προς τρίτους. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμυρού, Ηλίας Δαλακούρας. Επιπλέον, εκτίμησε ότι το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025, ενώ γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ενεργειακό κόστος με τη χρήση λιγότερων γεωτρήσεων και την αξιοποίηση του φράγματος Μαυρομμάτη.

Ο κ. Δαλακούρας ανέφερε ότι “οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, είτε από εργολάβους που εκτελούν δημόσια έργα είτε από την παλαιότητα είναι πάρα πολλές και θα υποβληθούν κυρώσεις στους εργολάβους αν επαναληφθεί να μείνει η πόλη χωρίς νερό. Το έργο ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου και αφορά σχεδόν όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Αλμυρού. Αλλάζουν και οι παροχές νερού προς τα σπίτια γιατί έχουν σαπίσει οι σιδηροσωλήνες. Το ίδιο πρόβλημα καταγράφεται σε Αμαλιάπολη, Σούρπη και Πτελεό. Χρειάζονται μελέτες για αντικατάσταση δικτύου και εκεί. Χρήματα υπάρχουν και οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή με τα έργα σε εξέλιξη. Σε συνάντηση που είχα με τον εργολάβο κατασκευής του δικτύου, μου ανέφερε ότι θα πέσει πίσσα στους δρόμους από την 1η Απριλίου”.

Ο κ. Δαλακούρας ανέφερε επίσης, ότι “θα αντικατασταθούν σε ένα χρόνο όλα τα χαλασμένα ρολόγια στους πρώην δήμους Σούρπης και Πτελεού, που φθάνουν τα 600 ενώ στον δήμο Αλμυρού, δεν ξεπερνούν τα 100. “Χρεώνουμε μόνο τα πάγια και πάλι δεν πληρώνουν οι πολίτες με το τιμολόγιο να παραμένει το ίδιο από το 2018. Θα αναγκαστούμε σύντομα, αφού προειδοποιήσουμε να κόψουμε την υδροδότηση σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν σε Σούρπη και Πτελεό”.
Τέλος, ο κ. Δαλακούρας επισήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια μείωσης του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης. “Το 2019 που ήμουν πρόεδρος της επιχείρησης και τότε παραδώσαμε χρέος 1.200.000 και τώρα φθάσαμε στα 4.500.000. Καμία κυβέρνηση δεν έσκυψε να λύσει το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους” τόνισε.
Ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα δοθεί νερό από το φράγμα Μαυρομάτη στο Αχίλλειο και τον Άγιο Δημήτριο ενώ σε 20 μέρες περίπου και στη Σούρπη. “Θα μειωθούν από 10 σε τρεις οι γεωτρήσεις εκεί. Ο δήμος μπορεί να έχει λίγους κατοίκους αλλά η έκτασή του είναι μεγάλη”, εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος