Ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για ακόμα μία χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα πραγματοποιήσει τον Έρανο Αγάπης, την περίοδο των επικείμενων εορτών, για την ενίσχυση του ποικίλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου και την στήριξη των εμπερίστατων πολιτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ.Δ.

Στο διάστημα που απομένει έως τις εορτές των Χριστουγέννων, η Τοπική Εκκλησία θα διεξαγάγει σε όλες τις ενορίες τον Έρανο Αγάπης. Ομάδες εθελοντριών κυριών θα επισκεφθούν τις οικίες και τα καταστήματα, απευθύνοντας παράκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν. Η οικονομική συμβολή θα δώσει την δυνατότητα στην Μητρόπολη, αναφέρεται την ανακοίνωση, να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών την περίοδο των Χριστουγέννων και να συνεχίσει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό της έργο. “Χρόνια τώρα η Τοπική Εκκλησία προσφέρει πολλές ευκαιρίες, ώστε η αγάπη προς τον φτωχό, τον ασθενή, τον άστεγο και τον εγκαταλελειμμένο να επαληθεύει την πίστη και την αγάπη όλων προς τον ίδιο Θεό. Η αγάπη αυτή συντηρεί:

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως και τα ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.

Το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και τα ενοριακά Σπίτια Γαλήνης, που σιτίζουν περί τους 2.500 συμπολίτες μας καθημερινά.

Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων.

Το έργο του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», που αφορά στους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους, αστέγους και λοιπές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Την Τράπεζα τροφίμων, ρουχισμού του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και

Τις δεκάδες υποτροφίες σε απόρους φοιτητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος