Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του σωματείου “Μάγνητες Τυφλοί” και μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, “Ερατώ”

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» και η Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ» υπέγραψαν μνημόνιο για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, με αντικείμενο τη φιλοξενία και φροντίδα ηλικιωμένων προσώπων με προβλήματα όρασης στη Μονάδα Φροντίδας.

Τα μέρη αναγνώρισαν την ανάγκη για τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά και για την ανάληψη συνεργειών προώθησης, ενθάρρυνσης και υλοποίησης δράσεων προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι οι τυφλοί συμπολίτες και οι ηλικιωμένοι με προβλήματα όρασης μπορούν να βρουν ένα χώρο με όλες τις προδιαγραφές και τις υποδομές που χρειάζονται για μία αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του σωματείου “Μάγνητες Τυφλοί” και μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, “Ερατώ”

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» ιδρύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2007. Ο σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη των μελών του και των οικογενειών τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αναπηρία όρασης. Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ» ιδρύθηκε το 2008 από την οικογένεια Χρ. Γεροβασίλη, στο Μαλάκι Δήμου Νοτίου Πηλίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και αποτελεί πρότυπη μονάδα φιλοξενίας ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη Ηλικία.Το μνημόνιο υπογράφηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 μεταξύ του προέδρου του Σωματείου Λάμπρου Παρασκευά και της διοικητικής διευθύντριας της δομής Μαρίας Τόπα-Μαραβέγια. Παρόντες ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου των «Μαγνήτων Τυφλών» καθώς και ο διευθυντής της μονάδας Χειρουργός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η επιστημονικά υπεύθυνη Νευρολόγος – Γεροντολόγος Ευαγγελία Μπαχλαβά.

Και τα δύο μέρη, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους προκειμένου να εργαστούν προς το όφελος των ηλικιωμένων προσώπων με προβλήματα όρασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος