Λιμεναρχείο Βόλου: 337 διασώσεις ατόμων που κατά την περίοδο των πλημμυρών

Από το Κ.Λ. ΒΟΛΟΥ διεξήχθη μεγάλης έκτασης επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τις ακτές Παγασητικού Κόλπου και Ανατολικού Πηλίου λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Μαγνησίας.


Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 337 διασώσεις ατόμων από Πλωτά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση, όπως αναφέρεται στον μηναίο απολογισμό Λιμεναρχείων αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος τον μήνα Σεπτέμβριο.

Επίσης σύμφωνα με τον απολογισμό τον προηγούμενο μήνα συνελήφθησαν συνολικά 42 άτομα και συγκεκριμένα:
– Δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου και Χαλκίδας και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης τεσσάρων γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (4,4).
– Τριάντα ένα άτομα για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών (Παράνομα Εισερχόμενα Πρόσωπα) από το Λ/Χ Κύμης.
– Εννέα (09) άτομα για Λοιπά Αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας και Σκιάθου.
Στις 02/9/23 Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με οχτώ (08) επιβαίνοντες προσάραξε στους βράχους ¨ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ¨ ανατολικά του επιβατηγού λιμένα Σκιάθου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος ούτε και τραυματισμός κάποιου επιβαίνοντα.

Τον Σεπτέμβριο έγιναν συνολικά 21 διακομιδές ασθενών στις οποίες διεκομίσθηκαν 26 άτομα με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι 13 έγιναν με ιδιωτικά σκάφη και τρεις με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

Τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 632 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 13.175 €, πραγματοποιήθηκαν 47 έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 200 €. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 60 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 193 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 15 ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν 21 κιλά διάφορα αλιεύματα. Επίσης κατασχέθηκαν δύο ψαροντούφεκα, τέσσερις φακοί και ένα δίχτυ μεσινέζας 133 μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος