Καταπλέει αύριο στο λιμάνι του Βόλου το αμερικανικό πλοίο που μεταφέρει ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, η οποία ήδη ξεκίνησε τη μεταφορά της από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει επιθετικά ελικόπτερα Apache, μεταφορικά Chinook αλλά και BlackHawk πολλαπλών ρόλων.
Η άφιξή του στο λιμάνι του Βόλου θα γίνει αύριο το βράδυ, μόλις αποπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο, που θα βρίσκεται στην πόλη από το πρωί. Οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς ήδη υπάρχουν αλλά αναμένεται να εκσυγχρονιστούν και να επεκταθούν
Είναι η 3η συνεχή χρονιά που έρχονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Στεφανοβίκειο Βόλου οι Αμερικανοί «ελικοπτεράδες» και θα παραμείνουν για αρκετούς μήνες. Καθιερώνεται με αυτόν τον τρόπο σχεδόν ως μόνιμη η ετήσια συνεργασία και συνεκπαίδευση με τους Έλληνες συναδέλφους τους της Αεροπορίας Στρατού.
Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στο Βόλο και οι κομμάντος της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.
Πηγή: e-thessalia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος