Σε συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου Ιάσονα Αποστολάκη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, κ.Δραμητινό, και εκπροσώπους των ιατρών και του προσωπικού, κκ. Μαλινδρέτο και Μηνδρινό, κατέστη σαφής η παντελής έλλειψη συνεργασίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που στοιχίζει καθημερινά σε εκατοντάδες δημότες και δυσχεραίνει τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» δεσμεύτηκε για τον συντονισμό δομών όπως η «Βοήθεια στο σπίτι» και η «Κατ’ οίκον νοσηλεία», αλλά και η ενίσχυση της «Στέγης Αστέγων» μέσω ΕΣΠΑ. Παρά τις σχετικές εκκλήσεις εδώ και πέντε χρόνια δεν υπήρξε κανένα σχετικό αίτημα του Δήμου στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα πολλοί άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες-παιδιά και ηλικιωμένοι να στρέφονται στο Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων γυναικών, που έκλεισε εξαιτίας της ολιγωρίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει εκ νέου χρηματοδότηση.
Την ίδια αδιαφορία επέδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή και στο αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου για λειτουργία Παιδικού Σταθμού, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει, πέρα από τα παιδιά των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και παιδιά οικογενειών από την γύρω περιοχή. Παρότι είχε βρεθεί χώρος, η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνήθηκε να το εντάξει σε πρόγραμμα.
Δυστυχώς, η απουσία συνεργασίας Δήμου και Νοσοκομείου επηρεάζει και άλλες εκφάνσεις της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Παρά την ύπαρξη σύγχρονου και με αρκετές θέσεις νεκροτομείου στο νεκροταφείο, η σχετική υπηρεσία του Δήμου δεν αναλαμβάνει τους άπορους νεκρούς, με αποτέλεσμα να μένουν έως και ένα μήνα στα ελάχιστα ψυγεία του Νοσοκομείου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ.Αποστολάκης, δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις κοινωνικές Δομές του Δήμου στην υπηρεσία του πολίτη, να συνεργαστεί με το Νοσοκομείο του Βόλου προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της ακίνητης περουσίας, ενώ με την ίδια ευαισθησία αντιμετωπίζει το αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου για τη λειτουργία Παιδικού σταθμού.
Τον κ.Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημητριάδη Δήμητρα(Ντέμυ), Γαντζού Αφροδίτη, Ζωγραφάκη Αντιγόνη, Ζωγραφάκης Κυριάκος, Κανελλής Θοδωρής, Καραγιάννη Σταυρούλα(Ρούλη), Κοκτσίδης Παναγιώτης, Μουρτζίνος Δημήτρης, Σκαλτσής Δημήτρης και Φασουλίδης Πανταζής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος