Ιατρική αποστολή των Γιατρών Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

Συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη, οι δράσεις του φορέα Γιατρών Υγείας της Αγάπης της Μητρόπολης Δημητριάδος, στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Με την συνεργασία των Συλλόγων, Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού καθώς και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, 16 γιατροί 9 ειδικοτήτων προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του Δήμου.

Στη 2η δράση, η οποία έρχεται σε συνέχεια μετά από αυτή στον Δήμο Ζαγοράς & Μουρεσίου στις 6 Μαρτίου, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαιρέτησε την κοινή εθελοντική προσπάθεια των γιατρών και των συντονιστών της δράσης από πλευράς Ιεράς Μητροπόλεως και εξήρε την εθελοντική τους προσφορά, αφού όπως είπε, «χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαν να ευοδωθούν με επιτυχία όλες αυτές οι προσπάθειες». Τέλος, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε άλλους περιφερειακούς Δήμους της Μαγνησίας.

Ιατρική αποστολή των Γιατρών Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Βενέτης και η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Τίνα Κλάρα τόνισαν τη σημασία της παρουσίας τους σε όλες τις δράσεις αυτού του χαρακτήρα από την Μητρόπολη Δημητριάδος και η συνέχεια τους έχει έναν κοινό σκοπό: να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται απομακρυσμένοι από το αστικό κέντρο του Βόλου και αδυνατούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Ιατρική αποστολή των Γιατρών Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Ματσιώλης τόνισε την σημαντική προσπάθεια που παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο από κοινού με την Μητρόπολη Δημητριάδος με έδρα το Πνευματικό Κέντρο, ενώ σε κοινό κάλεσμα του με τον Μητροπολίτη κάλεσαν τους πολίτες να προσφέρουν τα φάρμακα που πλέον δεν είναι προς προσωπική χρήση.

Μετά το πέρας της δράσης, τον κ. Ιγνάτιο υποδέχτηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλών Νερών Δήμου Ν. Πηλίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Διαννέλος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Ραμματά, και αντήλλαξαν ευχαριστίες και αναμνηστικά δώρα.

Ιατρική αποστολή των Γιατρών Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

Αξίζει να σημειωθεί πως τον συντονισμό για την εύρυθμη λειτουργία των επισκεπτών είχε η ομάδα Εθελοντών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ιατρική αποστολή των Γιατρών Υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

Οι γιατροί που συμμετείχαν στην δράση ήταν οι εξής:

Tίνα Κλάρα
Ευαγγελία Καρακίτσιου
(Λιλλυ) Ελένη Πουλτσίδη
Μαρία Εξάρχου
Γιώργος Δανιηλίδης
Γρηγόρης Μανούδης
Παύλος Μαλινδρέτος
Βασίλειος Σαράκης
Δημήτρης Πάτσιος
Κωνσταντίνος Ματσιώλης
Χρήστος Βενέτης
Χρήστος Μπασαγιάννης
Νατάσσα Οικονόμου
Δημήτρης Κωστάκης
Έλενα Κρανσίκοβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος