Ζ. Μακρή: Επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης ΕΚΑΒ στη Σκόπελο

Ενέργειες Ζ. Μακρή και Σ. Περίσση για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Σκόπελο

Την επιτακτική αναγκαιότητα για την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στη Σκόπελο, έθεσε, με επιστολή της, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, έπειτα από στενή συνεργασία και συνεννόηση με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτη Περίσση, ο οποίος, επίσης, απέστειλε σχετική επιστολή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Μακρή, είχε, προ πολλών μηνών και πολλές φορές απευθυνθεί στον κ. Παπαευσταθίου ζητώντας του την ίδρυση του τομέα στο νησί της Σκοπέλου βάσει των στοιχείων που η ίδια γνώριζε, ο Δήμαρχος της είχε παραθέσει και, παράλληλα, τεκμηρίωναν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Άλλωστε, οι συντονισμένες ενέργειες της Υφυπουργού Παιδείας και του Δημάρχου απέδωσαν καρπούς και, πριν από ένα χρόνο, παραδόθηκε στο νησί, με χορηγική προσφορά, ένα μικρό σε όγκο, ευέλικτο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, το οποίο και πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του ΕΚΑΒ.

Η κ. Μακρή, στην επιστολή της, υπογραμμίζει στον κ. Παπαευσταθίου ότι η ίδρυση του τομέα θα βελτιστοποιήσει τον συντονισμό της ταχύτερης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και, παράλληλα, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού όσο και του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών του κατά την θερινή περίοδο. Δεν παρέλειψε δε, να σημειώσει ότι: «Γνωρίζοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά του κ. Διοικητή και τη θετική του διάθεση ελπίζω σε γρήγορη και ευνοϊκή ρύθμιση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος