Ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον ζητούν οι επαγγελματίες υγείας των Κ.Ομ.Υ. Μαγνησίας

Ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις συμβάσεις τους που λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2023 ζητούν οι επαγγελματίες υγείας που απασχολούνται κατά κύριο λόγο στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ). Είχαν προσληφθεί για να διενεργούν γρήγορους διαγνωστικούς ελέγχους την περίοδο της πανδημίας της Covid19 αλλά πλέον απασχολήθηκαν και σε άλλες εργασίες όπως εν προκειμένω στην στήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, τη συλλογή ερευνητικού υλικού για την κατάσταση της υγείας τους κ.α. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η Ελένη Χατζή που απασχολείται στις ΚΟΜΥ της Μαγνησίας μαζί με άλλους οκτώ νοσηλευτές, τρεις οδηγούς και τρεις διοικητικούς υπαλλήλους, από τους 1047 σε όλη την Ελλάδα.

Το Σωματείο των εργαζομένων ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ απέστειλε την επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά και σε βουλευτές των κατά τόπων Περιφερειακών ενοτήτων προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πρόβλημά τους και να γίνουν οι ανάλογες ερωτήσεις στη Βουλή.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι επί τρεισήμισι χρόνια εργασίας τους βρέθηκαν «στην πρώτη γραμμή πραγματοποιώντας δειγματοληψίες για Covid σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα αναστολής αδειών, χωρίς ρεπό, με εξουθενωτικά ωράρια και συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, συμβάλλοντας στην επιδημιολογική επιτήρηση της ασθένειας, στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων σε ποικίλες δομές, στην ανάλυση δειγμάτων στο εργαστήριο του οργανισμού (ΚΕΔΥ), καθώς επίσης και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ΥΠΕ και τα Κέντρα Υγείας της χώρας». Επίσης ήταν και είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κινδύνων για τη δημόσια υγεία κ.α.

Όπως επισήμανε η κ. Χατζή, «αυτό που ζητάμε είναι μία απάντηση το τι θα γίνει με τις συμβάσεις μας, εμείς που καλύπτουμε στην ουσία πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα ΕΣΥ που αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος