Εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τη ΄Β/θμια Εκπαίδευσης

Με στόχο να μην υπάρξει ένα νέο Ολοκαύτωμα και να μην ξεχαστούν πράξεις του παρελθόντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των έξι εκατομμυρίων ευρέων στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η β’/θμια εκπαίδευση Μαγνησίας παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σομολών η νέα γενιά δεν πρέπει να ξεχάσει τι έγινε τότε και να το μεταλαμπαδεύσει στην επόμενη. Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή τόνισε ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση να γνωρίζουν τα παιδιά την πραγματική ιστορία, να θυμούνται και να διδάσκονται να μην επαναλάβουν ποτέ ξανά τέτοιες συμπεριφορές.

Εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τη ΄Β/θμια Εκπαίδευσης

Η διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Ευαγγελία Βούλγαρη επισήμανε, ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διδάξουν στα παιδιά, ότι πρέπει να σέβονται το διαφορετικό και πρέπει να συνεργάζονται με όλους τους ανθρώπους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποτραπούν τέτοιου είδους γεγονότα, όπως το Ολοκαύτωμα.

Εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τη ΄Β/θμια Εκπαίδευσης

Η Άννα Πολυχρονοπούλου μαθήτρια του Α3 του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ανέφερε ότι: «το Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι πραγματικό γεγονός που δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά και έγινε διότι κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι πρέπει να εξοντώσουν άλλους ανθρώπους επειδή ήταν από διαφορετική φυλή και θρησκεία. Εμείς ως νέα γενιά έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ειρήνη από άκρη σε άκρη της γης αι την ισότητα σε όλους τους ανθρώπους. Τέλος η Αναστασία Κυριακάκη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου τόνισε ότι «αυτή η επέτειος είναι πολύ θλιβερή, αλλά πρέπει όλοι να θυμόμαστε αυτό το έγκλημα και όλα τα παιδιά που στερήθηκαν το δικαίωμα της μόρφωσης και της κανονικής ζωής ενός παιδιού και να ευχόμαστε τέτοιο έγκλημα να μην ξανασυμβεί στην ανθρωπότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος