Διορίστηκαν οι πραγματογνώμονες για την αυτοψία στο Λούνα Πάρκ

Διορίστηκαν οι πραγματογνώμονες για την αυτοψία στο Λούνα Πάρκ

Φως στα αίτια του τραγικού ατυχήματος αναμένεται να ρίξει η αυτοψία που θα πραγματοποιήσουν οι δυο μηχανολόγοι πραγματογνώμονες που διορίστηκαν σήμερα από το ΑΤ Αλμυρού. Τα ονόματά τους γνωστοποιήθηκαν στην οικογένεια του άτυχου 13χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του μετά τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη όταν εκσφενδονίστηκε από το κάθισμα του μηχανικού ψυχαγωγικού παιχνιδιού «χαλί», που είχε τοποθετεί στο λούνα πάρκ του Αλμυρού, καθώς και στην  73χρονη επιχειρηματία- ιδιοκτήτρια των μηχανημάτων παιχνιδιών, προκειμένου στη συνέχεια -και εφόσον το επιθυμούν-  οι δυο πλευρές να ορίσουν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους, ώστε από κοινού να γίνει τελικά η αυτοψία σε χρόνο που θα ορίζουν από κοινού.

Εντωμεταξύ, ο χειριστής του μηχανήματος- παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε ποτέ ποινή δίωξη σε βάρος του και παρά το γεγονός ότι διαθέτει άδεια παραμονής και άδεια εργασίας, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί ώστε να καταθέσει πώς έγινε το τραγικό περιστατικό. Ο χειριστής έχει καταγωγή από το Μπαγκλαντές.

Στο στόμα όλων των ανθρώπων, ειδικών και μη, υπευθύνων και μη, τα «γιατί «παραμένουν, ενώ τονίζεται η ανάγκη να εξετάσει εκ νέου η πολιτεία τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τέτοιων παιχνιδιών, αφού μέχρι τώρα προκύπτουν τεράστια κενά στην κείμενη νομοθεσία.

Οι Δήμοι ουσιαστικά ελέγχουν δημόσια έγγραφα και μάλιστα διοικητικού και οικονομικού χαρακτήρα, τα οποία κατατίθενται μαζί με την σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου στην διοικητική και οικονομική υπηρεσία, μετά από σχετική δημοπρασία.

Εν προκειμένου ο φάκελος που κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αλμυρού, έχει όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, άδεια άσκησης επαγγέλματος, ποινικό μητρώο καθαρό, βεβαίωση διπλωματούχου μηχανικού για την τοποθέτηση και διπλωματούχου μηχανολόγου για την μηχανολογική εγκατάσταση των μηχανημάτων), οπότε και δόθηκε η σχετική άδεια προσωρινής εγκατάστασης του λούνα πάρκ.

Αναπάντητα ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν τα ερωτήματα ποιος ελέγχει την καταλληλότητα των μηχανημάτων, ποιος ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια χρήσης των μηχανημάτων, ποιος τους όρους ασφαλείας,.κ.α

Η τραγική απώλεια ενός αθώου παιδιού που χαιρόταν  και διασκέδαζε, παραμένει και θα παραμένει ως μάρτυρας του μοιραίου δυστυχήματος, ενώ παράλληλα το κοινό περί δικαίου αίσθημα διεκδικεί την απόδοση ευθυνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος