Διασύνδεση κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου Βόλου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε, διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ με την υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Βόλου, οι οποίες αποτελούν δομές του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

Κατά τη διάρκεια της δικτύωσης αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στην διαδικασία ένταξης των πολιτών στις δυο δομές.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση αφορούσε την αμφίπλευρη ενημέρωση αναφορικά με τις δράσεις των δομών, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρεται και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία αλλά και των φροντιστών τους.

Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, βασικός στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου στο 2421031860 και του ΚΗΦΗ Βόλου μέσω τηλεφώνου στο 2421035578.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος