Βόλος: Σχολικές μονάδες θα αποκατασταθούν με πόρους των Ελλήνων Εφοπλιστών

Μνημόνιο Συνεργασίας για την αποκατάσταση όλων των σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, υπεγράφη την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023,  από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κ. Μελίνα Τραυλού, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κ. Αθανάσιο Γιάνναρη.

Πρόκειται για μία εξέλιξη σε συνέχεια προεργασίας που έγινε από όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, αλλά και από την ΚΤΥΠ που πραγματοποίησε αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών στα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Μία εξέλιξη που εδράζεται στη μεγάλη χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που αφορά 33 σχολικές κτιριακές μονάδες των περιοχών αυτών που αφορούν 2.449 μαθητές. 

Για το εν λόγω θέμα συνεδρίασε και η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, προχωρώντας σε σχετική απόφαση, αλλά και εισήγηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων των πληγεισών περιοχών από την ΚΤΥΠ μέσω της χρηματοδότησης από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στις εν λόγω σχολικές μονάδες, περιλαμβάνονται και σχολικές μονάδες της Μαγνησίας και δη το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΚ Βόλου, ΙΕΚ Βόλου, 6θέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολεία ΔΑΔ, 2θέσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο για Παιδιά με ΔΑΔ, 6οΓΕΛ Βόλου και 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Βόλου. 

Όπως ανέφερε, στο σχετικό δελτίο τύπου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ένα σημαντικό μέρος από τη χορηγία των 50 εκατ. ευρώ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα διατεθεί στις Κτιριακές Υποδομές, για σχολικές μονάδες που χρήζουν εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης, βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστούν λειτουργικές, σύγχρονες και αναβαθμισμένες.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η στήριξη και αποκατάσταση της Θεσσαλίας και των περιοχών που επλήγησαν, όπως ο Βόλος, συνεχίζεται σε κάθε σημείο, αλλά και σε κάθε διάσταση. Και, συνεχίζεται, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, συμπεριλαμβανομένων και των πόρων των Ελλήνων Εφοπλιστών. Σήμερα, λοιπόν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ υπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Στο πλαίσιο του οποίου, οκτώ σχολικές μονάδες του Βόλου εντάσσονται στο πακέτο των σχολικών μονάδων για τις οποίες χρηματοδοτείται η ΚΤΥΠ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να επισκευαστούν μετά τις ζημιές που υπέστησαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη μας. Ακόμα μια σημαντική εξέλιξη που προχωρά. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους. Το έργο για τον τόπο μας συνεχίζεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος