Βόλος: Συντονισμός δήμου Ζαγοράς και Περιφέρειας για έργα στο δήμο

Λειτουργικός συντονισμός μεταξύ Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταγραφή αναγκαίων παρεμβάσεων στο πλαίσιο επανόρθωσης από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Ζαγορά με επικεφαλής τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Της σύσκεψης στο Δημαρχείο, προηγήθηκε ευρεία συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, με συμμετοχή εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, επιχειρηματιών και κατοίκων στο πλαίσιο της παρουσίασης της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της περιοχής, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και της τουριστική δραστηριότητα, μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κων. Καραγεωργίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσαν υπόψιν του Υφυπουργού και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, σειρά ζητημάτων που αφορούν διαδικασίες, πιστώσεις, χρονοδιαγράμματα κ.α. με στόχο να διαμορφωθεί ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης προγραμματισμού και ενεργειών για τις αποκαταστάσεις καθώς και τα νέα ανθεκτικά έργα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη διαρκούς συντήρησης των προσωρινών αποκαταστάσεων ώστε να διατηρηθούν λειτουργικές με προτεραιότητες σε υποδομές και δίκτυα (δρόμοι, υδρεύσεις, αρδεύσεις κ.α).

Αναφορικά με τα νέα έργα τα οποία θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιούνιο, επισημάνθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με όλους τους φορείς για την όσο το δυνατό μικρότερη επίπτωση των εργοταξίων και των τεχνικών παρεμβάσεων στην τουριστική δραστηριότητα, την αγροτική οικονομία και την καθημερινότητα.

Η τοποθέτηση Τριαντόπουλου

Ο Υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος τόνισε την ανάγκη σχηματισμού μιας ενιαίας βάσης δεδομένων και προτάσεων έργων και κάλεσε Δήμο και Περιφέρεια σε συνεργασία για την από κοινού σύνταξη της ολιστικής πρότασης.

Στο πλαίσιο αυτό, Κων. Καραγεωργίου και Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, συμφώνησαν σε μια περίπου εβδομάδα να συνυποβληθεί στον Υφυπουργό το πλήρες πανόραμα με τρέχουσες παρεμβάσεις, με ενδεχόμενες επικαιροποιήσεις και με τις προτάσεις για όλα τα νέα έργα.

Τεκμηρίωση και προτεραιοποίηση όλων των προτάσεων, θα συμβάλουν όπως τονίστηκε από τον κ. Χρ. Τριαντόπουλο, στην ταχύτερη αξιολόγηση και στον προσδιορισμό – κατανομή των πιστώσεων, ώστε τα έργα να υλοποιηθούν όσο γίνεται ταχύτερα και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χωριού στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για το διαρκές ενδιαφέρον του και την αποδοτική συνεργασία.

«Ενώνουμε δυνάμεις, πολλαπλασιάζουμε αποτελέσματα με μια ουσιαστική συναντίληψη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με αυτά τα χαρακτηριστικά στις πολιτικές μας, θα πορευτούμε το 2024, μια χρονιά πρωτόγνωρων προκλήσεων για τον Δήμο μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Κων. Καραγεωργίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος