Βόλος: Συνεχίζεται με ξεχωριστές δικογραφίες η εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες μετά τις πλημμύρες

Με ξεχωριστές δικογραφίες για κάθε περιοχής συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών μετά τις πλημμύρες Daniel και Elias. H ερευνα αφορά το Βόλο, το Νέο Δέλτα, την Αγριά, τη Μηλίνα, το Νότιο Πήλιο συνολικά και τον Αλμυρό. Επιπλέον συνεχίζεται και η υποβολή μηνύσεων αλλά και η κατάθεση αναφορών στην εισαγγελία για προβλήματα που έχουν προκληθεί και παραμένουν άλυτα. Η Εισαγγελία αναζητά ποινικές ευθύνες όσων τυχόν εμπλέκονται με τις επιπτώσεις από τις προαναφερόμενες πλημμύρες, καθώς και τα ακριβή ποσά που διέθεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι της Μαγνησίας για αντιπλημμυρικά έργα την τριετία 2020-2023, καθώς και τα διατεθέντα για άλλους σκοπούς ποσά.
Η έρευνα για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κλπ, εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, αυτοψίες, εκθέσεις , δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Συγκεντρώνονται επίσης στοιχεία για το επίπεδο πρόληψης, -όχι μόνο της εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων- αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου«Daniel» και Elias από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν οι επιπτώσεις τουw και, κυρίως, να προστατευθούν ζωές και περιουσίες.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος