Βόλος: Σταμάτησαν τα έργα αποξήλωσης της γραμμής και του πεζοδρομίου στον παραλιακό της Αγριάς με παρέμβαση του ΟΣΕ

Κλιμάκιο του ΟΣΕ επισκέφθηκε σήμερα την παραλία της Αγριάς όπου από χθες ο δήμος Βόλου είχε ξεκινήσει να ξηλώνει το πεζοδρόμιο που των γραμμών του τρένου που είχαν καταστραφεί μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και ο ΟΣΕ δεν είχε προχωρήσει στην αποκατάστασή τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους αλλά και επιχειρηματίες της εστίασης.

Το κλιμάκιο ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες διαφορετικά είπαν δεν θα συνατήσουν το δήμαρχο και τελικά οι εργασίες σταμάτησαν. Το κλιμάκιο του ΟΣΕ αυτή την ώρα βρίσκεται στο δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου που με συνεργάτες του επισκέφθηκε το σημείο των έργων και τόνισε ότι τα έργα της αποξήλωσης και αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου ήταν απαραίτητο να γίνουν καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Βόλος: Σταμάτησαν τα έργα αποξήλωσης της γραμμής και του πεζοδρομίου στον παραλιακό της Αγριάς με παρέμβαση του ΟΣΕ

«Δίνουμε τέλος σε αυτή την παρωδία, σε αυτή την επικινδυνότητα», είπε. Το πεζοδρόμιο στην παραλιακή της Αγριάς προς τη θάλασσα, αρμοδιότητας του ΟΣΕ, είχε δημιουργηθεί για την προστασία των γραμμών του μικρού τρένου του Πηλίου. Μετά τις πλημμύρες θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. «Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, όπως είναι επικίνδυνο, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μητέρες με καρότσια, ΑμεΑ, πεζοί. Ολοι αναγκάζονται να κινούνται από το οδόστρωμα με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Μετά από παράπονα και έντονες διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες, αποφασίσαμε να τα αποξηλώσουμε“.

Σημειώνεται ότι ο χώρος είναι αρμοδιότητας του ΟΣΕ και ο δήμος είχε αποστείλει δύο φορές έγγραφα καλώντας τον να αποκαταστήσει τις ζημιές ενώ τη δεύτερη φορά το έγγραφο είχε διαβιβαστεί και στον εισαγγελέα. «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», είχε τονίσει ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρει: «Για άλλη μια φορά η ξεκομμένη από τη ζώσα κοινωνία, προϊσταμένη της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, Κερασία Γεωργίου, με τρόπο προκλητικό παρεμβαίνει και ζητεί, αυτή τη φορά, τη διακοπή των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, εργασιών που αφορούν πρώτα και πάνω απ’ όλα την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της Αγριάς, που σήμερα, με την παρούσα κατάσταση, είναι σε άμεσο κίνδυνο. Η παρέμβασή της αυτή είναι ακόμα πιο προκλητική, δείχνοντας την αδιαφορία της για τις ανάγκες της ίδιας της κοινωνίας, τη στιγμή που και ο ΟΣΕ, τα συμφέροντα του οποίου υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, δια του προέδρου του και Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Τερεζάκη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και ανταλλαγή εγγράφων με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του στην εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης από το Δήμο και αναλαμβάνει την τοποθέτηση των γραμμών. Με δεδομένη την συγκατάθεση και των δύο πλευρών, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, είναι προφανές ότι καμιά Γεωργίου δεν μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο των εργασιών, που θα συνεχιστούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος