Βόλος: Ποιος θα καθαρίσει τον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου;

Παραμένει λερωμένο με μπογιές μέχρι και σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο, το οποίο βανδάλισαν άγνωστοι στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για ολόσωμο ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου που φιλοτέχνησε ο Ιωάννης Παρμακέλης, όπου ο γνωστός Έλληνας πολιτικός παρουσιάζεται νέος.

Ο Ε. Βενιζέλος υπήρξε πολλές φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας και γενικότερα σημαντικός πολιτικός άνδρας του πρώτου μισού του 20ού αι. Πρόκειται για δωρεά του Συλλόγου Κρητών Βόλου Αλμυρού “Το Αρκάδι”.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Βόλου με το Τμήμα Συντηρήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Βόλου, έγινε γνωστό ότι επειδή πρόκειται για καλλιτεχνικό έργο δεν μπορεί ο δήμος να προβεί με τις υπηρεσίες του στον καθαρισμό του αν και γνωρίζει για την κατάσταση που βρίσκεται το άγαλμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και τον αρχαιολογικό νόμο, ο κύριος του έργου, στην περίπτωση αυτή ο δήμος Βόλου (αν και δεν έχει περιέλθει στην πλήρη κυριότητά του το πάρκο) θα πρέπει να ζητήσει εγγράφως τη συνδρομή της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, ώστε το Τμήμα Συντήρησης της υπηρεσίας να αναλάβει τον καθαρισμό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος