Βόλος: Νέα καταγγελία γονέων ότι το παιδί τους είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού (βίντεο)

Επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση του Γυμνασίου στην Ν. Ιωνία όπου φοιτά το παιδί τους, ενημερώνοντας την ότι το παιδί τους είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού και ότι επιστρέψει στο σπίτι, πολλές φορές χτυπημένο, με σχισμένα και βαμμένο τετράδια. Στις εκκλήσεις των γονέων για να προστασία του παιδιού τους, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, δεν επιδείχθηκε η δέουσα σοβαρότητα.

Αυτό που έκανε τους γονείς να προσφύγουν τόσο στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη (δύο φορές) όσο και εν τέλει να απευθυνθούν και στην Εισαγγελία ήταν το γεγονός ότι ενώ το παιδί μετά από επεισόδιο που διαδραματίστηκε εντός της τάξης, ζήτησε να φύγει από την τάξη και να επικοινωνήσει με τους γονείς τους, αλλά δεν του επιτράπηκε.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε την καταγγελία των γονέων και την επικοινωνία που είχε μαζί τους και ήδη διερευνάται εντός σχολικής μονάδας το περιστατικό, δίνοντας όπως μας είπε τις απαραίτητες οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος και την προστασία του μαθητή, στο πλαίσιο της ενδοσχολικής αντιμετώπισης .

Όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή θα ανοίξει την συζήτηση για την Δημοκρατία στη σχολική ζωή, μια ημερίδα με θέμα “Δημοκρατική παιδεία και ζωή στο σχολείο” στην οποία θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί και ειδικοί επί του θέματος

Η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για πολύπλευρο πρόβλημα που διαχειρίζεται η σχολική κοινότητα με παιδαγωγικό γτρόπο, κάνει λόγο η ανακοίνωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

“ΠPOKEITAI ΓIA MIA MOPΦH ΔIENEΞHΣ METAΞY MAΘHTΩN THΣ OΠOIAΣ H EΞHΓHΣH, TA AITIA KAI OI ΣYMΠEPIΦOPEΣ TΩN EMΠΛEKOMENΩN MAΘHTΩN, ΓINONTAI ANTIΛHΠTEΣ ME ΔIAΦOPETIKO TPOΠO AΠO TOYΣ ΓONEIΣ TOYΣ. TO ΔYΣKOΛO KAI ΠOΛYΠΛEYPO AYTO ΘEMA ΔIAXEIPIZETAI  H ΣXOΛIKH KOINOTHTA ME AYΣTHPA ΠAIΔAΓΩΓIKO TPOΠO, AΦOY EXOYN EΠIΛHΦΘEI EΓKAIPA OΛOI OI EKΠAIΔEYTIKOI  ΠAPAΓONTEΣ ΠOY H ΠOΛITEIA EXEI OPIΣEI, ME ΠPΩTOYΣ TO ΣYΛΛOΓO ΔIΔAΣKONTΩN, TH ΔIEYΘYNΣH TOY ΣXOΛEIOY KAI TON ΣYMBOYΛO EKΠAIΔEYΣHΣ ΠAIΔAΓΩΓIKHΣ EYΘYNHΣ”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος