Βόλος: Καταζητείται από την Interpol αλλοδαπός που νοίκιασε αυτοκίνητο και δεν το επέστρεψε ποτέ

Σε φυλάκιση 18μηνών καταδικάστηκε ερήμην ένας 41χρονος αλλοδαπός με τουρκικό όνομα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή αυτοκινήτου από επιχείρηση ενοικιάσεως οχημάτων. Ο αλλοδαπός που δήλωσε κάτοικος Γερμανίας καταζητείται από την Interpol για εμπορία ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είχε νοικιάσει αυτοκίνητο από εταιρεία στον Βόλο για να κάνει τετραήμερες διακοπές στη Σκιάθο, αλλά δεν το επέστρεψε ποτέ. Το όχημα εντοπίστηκε τρακαρισμένο και κατεστραμμένο στην Ξάνθη. Το σήμα σύλληψής του είχε εκδώσει η Γερμανία, χώρα που ο ίδιος είχε δηλώσει ως χώρα διαμονής. Μηνύματα που εξετάστηκαν από ειδικούς στη Γερμανία έδειξαν ότι ο άνδρας, είχε αναμιχθεί σε κύκλωμα ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν από εμπόριο ανθρώπων.

Επιπλέον οι έρευνες έδειξαν ότι το αυτοκίνητο που νοίκιασε στον Βόλο και εντοπίστηκε στην Ξάνθη είχε χρησιμοποιηθεί για εμπορία ανθρώπων. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, χωρίς να το γνωρίζει, μπλέχτηκε σε μια περιπέτεια για να αποδείξει ότι δεν ενέχεται, ενώ η ζημιά από την κλοπή του οχήματος ανέρχεται στα 10.000 ευρώ. Για την κλοπή ο επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση κατά του 41χρονου που αναγνώρισε σε φωτογραφίες που του έδειξε η αστυνομία και έτσι ο δουλέμπορος καταδικάστηκε χθες ερήμην για το αδίκημα της κλοπή οχήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος