Βόλος: “Καμπανάκι” για την φετινή κρουαζιέρα από τους εκπροσώπους του κλάδου – Τι λένε στην ΕΡΤ

Οι επαγγελματίες του τουρισμού λένε πως είχαν προειδοποιήσει για τα δυσάρεστα αποτελέσματα αν δεν γίνονταν τα έργα εμβάθυνσης του λιμανιού

Οι πολλαπλές δυσάρεστες συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι δυο καταστροφικές πλημμύρες Daniel & Elias για το Βόλο, έχουν επισημανθεί πολλάκις, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Τουρισμού, τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς και η άμεση λήψη μέτρων, ώστε να μην χαθεί και η φετινή τουριστική περίοδος.

“Και ενώ το “καμπανάκι” κινδύνου ήχησε εγκαίρως για τα έργα που έπρεπε να γίνουν στο λιμάνι του Βόλου και να προχωρήσουν τα έργα εμβάθυνσής του, ώστε να μην χαθεί η κρουαζιέρα, τα έργα δεν έγιναν με αποτέλεσμα το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο NCL Gateways να ακυρώσει την προσέγγισή του στο λιμάνι του Βόλου και να αλλάξει πορεία.

Η είδηση της στροφής του κρουαζιερόπλοιου, επιβεβαιώνει τους φόβους που εκφράστηκαν από τους επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς την ερχόμενη Τρίτη άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο έχει προγραμματίσει να προσεγγίσει το λιμάνι και θα προσπαθήσει να αποβιβάσει με λάντζες τους επιβάτες του”.

Βόλος: “Καμπανάκι” για την φετινή κρουαζιέρα από τους εκπροσώπους του κλάδου – Τι λένε στην ΕΡΤ

Η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, ανακοίνωσε την πρώτη ματαίωση και μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου τόνισε ότι:«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Το λέγαμε εξ αρχής ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Ακούσαμε στην περίοδο των Χριστουγέννων ότι έχουν βρεθεί τα χρήματα για την εκβάθυνση του λιμανιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πρώτη εταιρεία έφυγε και φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Το σημαντικότερο είναι ότι κινδυνεύει η φήμη του λιμανιού του Βόλου, ενώ είναι πιθανό να βγει ο Βόλος από τον κατάλογο των λιμανιών κρουαζιέρας. Δυστυχώς οι εξαγγελίες αποκατάστασης του λιμανιού έμειναν κενό γράμμα. Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν… Το NCL Gateways, ένα εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο των 4.000 ατόμων, το οποίο μας είχε συμπεριλάβει στον προγραμματισμό του, μας αποχαιρετά πριν ακόμη κάνει ποδαρικό… Αντικαθιστά το λιμάνι του Βόλου με τη Θεσσαλονίκη… Ο λόγος φαντάζομαι ότι είναι γνωστός σε όλους. Όταν λοιπόν οι επαγγελματίες ενημερώνουμε, πιέζουμε και πολλές φορές γινόμαστε ενοχλητικοί είναι γιατί το πρόβλημα το βλέπουμε να έρχεται, και προσπαθούμε να κρούσουμε κώδωνα κινδύνου για να μην απαξιωθεί κι άλλο η περιοχή μας, και πάνε «στράφι» όλες οι προσπάθειες κάποιων χρόνων… Για το αεροδρόμιό μας φαίνεται και πάλι να είμαστε μόνοι μας, αλλά αυτό θα το δούμε στο μέλλον – ελπίζω όχι με άσχημο τρόπο…», κατέληξε.

Το ΤΑΙΠΕΔ και ο διαγωνισμός ανάδειξης εταιρείας για τον καθαρισμό του λιμανιού

Να σημειωθεί, ότι το ΤΑΙΠΕΔ που έχει την ευθύνη διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρείας, που θα απομακρύνει τα 700.000κ.μ φερτών υλικών, που έχουν επικαθήσει στον πυθμένα της θάλασσας- έχουν μειώσει το βάθος του λιμανιού περί τα 2 μέτρα, με αποτέλεσμα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να μην έχουν το απαραίτητο βάθος των 8 και πλέον μέτρων, ώστε να δέσουν στο Βόλο- δεν έχει, τουλάχιστον, γίνει γνωστό σε ποιο στάδιο βρίσκεται και αν εν τέλει θα γίνει εφικτό να καθαριστεί έστω και τώρα.

Οι πρώτες οικονομικές απώλειες

Έγινε “αγώνας δρόμου” από τουριστικούς πράκτορες, αλλά και γενικότερα από τους φορείς του τουρισμού να ξαναβάλουν το “νερό” του τουρισμού στο “αυλάκι” μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και μάλιστα για φέτος έχουν προγραμματιστεί 48 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Το ερώτημα είναι: θα τις υλοποιήσουν ή θα τις ακυρώσουν;

Αυτό είναι ένα στοίχημα, μα για να κερδηθεί, όπως λένε, θα πρέπει να διασφαλιστεί η δυνατότητα προσέγγισης στο λιμάνι.

“Για την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Infinity, το οποίο μεταφέρει άνω των 2.000 ατόμων και επειδή το λιμάνι του Βόλου είναι στο σχεδιασμό του για 15 αφίξεις, θα επιχειρήσει να αποβιβάσει τους επιβάτες με λάντζες μέχρι τον ντόκο. Εφόσον αυτή η διαδικασία κυλήσει ομαλά και χωρίς ταλαιπωρία για τους επιβάτες, τότε πιθανά ο αρχικός σχεδιασμός των 15 αφίξεων μπορεί να εκπληρωθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος