Βόλος: Αρνούνται να συμμετέχουν σε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Την αποχή τους από τη σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ανακοίνωσαν με δήλωσή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαπέτρο αλλά και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ που σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ειδικά το δεύτερο θέμα που αφορά το γκαράζ στη Φιλελλήνων πρέπει να συζητηθεί δια ζώσης.

Η συνεδρίαση συγκαλείται με τα παρακάτω θέματα:
1. Λήψη απόφασης για τη δεύτερη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 (αφορά σε αναπτυξιακά και επενδυτικά δάνεια από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”), και
2. Λήψη απόφαση για την τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 (αφορά σε παροχή υπηρεσιών διαχείρισης στο πάρκινγ της οδού Φιλελλήνων).

Η ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο»

Η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» τονίζει οτι, “ως λόγοι κατεπείγοντος της συνεδρίασης αναφέρονται, γενικώς και αορίστως, η ανάγκη άμεσης υλοποίησης, λόγω χρονοδιαγράμματος (για το πρώτο θέμα) και η ασφαλής λειτουργίας του πάρκινγ, καθώς και η καθημερινή απώλεια εσόδων (για το δεύτερο θέμα). Το κατεπείγον συζήτησης των θεμάτων ουδόλως αιτιολογείται, άλλως αιτιολογείται ανεπαρκέστατα, καθόσον δεν προσδιορίζεται το χρονοδιάγραμμα και η αιτία πιθανής παρέλευσης των σχετικών χρονικών προθεσμιών, για δε το δεύτερο θέμα δεν επεξηγείται για ποιο λόγο το ζήτημα της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκινγκ δεν μπορεί να τεθεί σε τακτική συνεδρίαση, και μάλιστα διά ζώσης.

Επιπλέον, ουδεμία εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών έχει γνωστοποιηθεί στην παράταξη για τα συγκεκριμένα θέματα. Ως εκ τούτου, και επειδή δεν συντρέχουν λόγοι κατεπείγοντος που να δικαιολογούν τη διά περιφοράς συνεδρίαση, κατά παρέκκλιση του κανόνα της διά ζώσης συνεδριάσεως, η μείζονα μειοψηφία δηλώνει ότι δεν συμμετέχει στην 6η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, τονίζοντας ότι για τη νόμιμη συνεδρίαση και τη λήψη έγκυρων αποφάσεων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου“.

Η ανακοίνωση της ΛΑΣ

Η σημερινή έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η οποία διεξάγεται δια περιφοράς, με αποστολή ψήφου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) αφορά μια σημαντική συνεδρίαση επειδή:

Το δεύτερο θέμα, για την Αναμόρφωση Προϋπολογισμού για την “Παροχή Υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας δημοτικού πολυώροφου χώρου στάθμευσης οχημάτων επί των οδών Φιλελλήνων και Δημητριάδος”, για την ασφαλή λειτουργία του δημοτικού πολυώροφου χώρου στάθμευσης αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, για το οποίο απαιτείται συνεδρίαση “δια ζώσης” του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για την πραγματική κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας και τα σχέδια της δημοτικής ως προς τη διαχείρισή του.

Γι’ αυτό ζητούμε από τη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει, άμεσα, “δια ζώσης” συνεδρίαση για το θέμα. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ, για τον παραπάνω λόγο, θα απέχουμε από τη σημερινή “δια περιφοράς” συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος