Βόλος: Αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου καταθέτουν οι δυο δημοσιογράφοι που δέχτηκαν υβριστική επίθεση

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

Σε αγωγή κατά του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου προχωρούν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Κατερίνα Τασοπούλου και Δ. Καρεκλίδης που δέχθηκαν “τα πυρά” με υβριστικούς χαρακτηρισμούς του Αχ. Μπέου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος τους Ν. Μόσχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου, ύστερα απο την κατακραυγή σε πανελλήνιο επίπεδο για την λεκτική επίθεση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου κατά δημοσιογράφων και πολιτών καθώς και την προτροπή σε βία κατά δημοσιογράφων, αναμένεται να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για διέγερση διάπραξης εγκλημάτων.

Η παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ

Οι υβριστικές επιθέσεις του Αχιλλέα Μπέου κατάτων δημοσιογράφων προκάλεσαν την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών. Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωση της, καταδικάζει τη συμπεριφορά του δημάρχου που τον προηγούμενο καιρό είχε προκαλέσει παρέμβαση του Αρείου Πάγου λόγω των χυδαίων ομοφοβικών δηλώσεων που έκανε και ζητά την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. “Ο Αχ. Μπέος όχι μόνο εξαπέλυσε ύβρεις έναντι δημοσιογράφων”, όπως τονίζεται, “αλλά κάλεσε και τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών”.

Τα γεγονότα

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Βόλου, χαρακτήρισε δημοσιογράφους που καταγράφουν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Βόλος από τις λάσπες, την σκόνη και την έλλειψη νερού μέχρι και την περασμένη Παρασκευή τις βραδινές ώρες, «άπλυτους και βρωμιάρηδες που κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα, αλλά νοιάζονται για το εάν η πόλη δεν έχει νερό το βράδυ». Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να τους αποδοκιμάσουν έμπρακτα πετώντας τους ” αυγά και γιαούρτια” και “να τους φτύνουν“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος