Ανησυχία επαγγελματιών τουριστικών καταλυμάτων για την τουριστική σεζόν στην Μαγνησία

Φόβους ότι θα χαθεί η τουριστική σεζόν εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας καθώς -όπως υποστηρίζουν- «σημειώνεται σημαντική καθυστέρηση έναρξης ή και ολοκλήρωση έργων και αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023».

Κάνουν έκκληση στους αρμοδίους φορείς να συμβάλλουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές, καθώς όπως τονίζουν οι προσπάθειες επαγγελματιών αλλά και εθελοντών δεν επαρκούν. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η διοίκηση του Συλλόγου περιόδευσε σε Ανατολικό και Νότιο Πήλιο και οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

Ανησυχία επαγγελματιών τουριστικών καταλυμάτων για την τουριστική σεζόν στην Μαγνησία


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “Η ανησυχία των Επαγγελματιών Συναδέλφων προκύπτει από την καθυστέρηση έναρξης ή και ολοκλήρωσης έργων και αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα έργα τόσο βασικά όσο και δευτερεύοντα. Για παράδειγμα δεν έχουν ολοκληρωθεί έργα υποδομών, οδικού δικτύου, δικτύων ύδρευσης, διαμόρφωση παραλιών κ.α. Είμαστε πολύ κοντά στο Πάσχα και το καλοκαίρι. Οι επαγγελματίες και ομάδες εθελοντών καταβάλλουν τις υπέρτατες προσπάθειες αποκατάστασης και βελτίωσης ζημιών στο πλαίσιο του εφικτού. Αλλά όσο έτοιμοι και αν είμαστε ως Επαγγελματίες να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να φιλοξενήσουμε επισκέπτες, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ποιες θα είναι οι εντυπώσεις των πρώτων επισκεπτών; Τι αντίκτυπο θα έχουν για το μέλλον; Για μία ακόμα φορά, κάνουμε έκκληση σε όλους τους Αρμόδιους, Υπουργούς, Βουλευτές Μαγνησίας, Περιφέρεια και Δήμους για την δική τους ουσιαστική συμβολή, ώστε να έχουμε ένα ομαλό ξεκίνημα, μια θετική εξέλιξη του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας στην περιοχή μας”.

ΦΩΤΟ: “Πλατανιάς το χωριό μας” από 28 Μαρτίου 2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος