«Εμείς, με τα δικά μας μηχανήματα και σε συντονισμό με τις υπόλοιπες υπηρεσίες – Πυροσβεστική, Σώματα Ασφαλείας, εθελοντικές οργανώσεις και όλους τους αρμόδιους φορείς – βρισκόμαστε σε απόλυτη επιφυλακή», τόνισε ο Δωροθέα Κολυνδρίνη και πρόσθεσε ότι «αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και της ιδιωτικής περιουσίας, καθώς και η διασφάλιση με τα καλύτερα δυνατά μέσα της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων». Όπως ανέφερε, ήδη έχουν καθαριστεί τα τριγωνικά ρείθρα, έχει γίνει καθαρισμός και αποψίλωση του επαρχιακού δικτύου, καθαρισμός των ρεμάτων και έχουν εξασφαλιστεί δύο εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων που αφορούν την αντιπυρική προστασία.
«Ζητάμε από το Υπουργείο μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας να υπάρχουν και ειδικότητες χειριστών, δεδομένου ότι υπάρχει αντίστοιχη χρηματοδότηση για αγορά εξοπλισμού. Τέλος θεωρώ επιβεβλημένη την ανάγκη δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμός δασικών και αγροτικών δρόμων».
Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Ιγγλέσης τόνισε «το βασικό όλων είναι η πρόληψη και με το σωστό συντονισμό, τη θέληση και τη διάθεση μπορούμε να τα καταφέρουμε και να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα».
Οι εκπρόσωποι του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκαν στα ειδικά μνημόνια για το «Σχέδιο Ξενοκράτης», οι εκπρόσωποι των Δήμων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη μηχανημάτων και προσωπικού, ενώ οι εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, των Δασαρχείων και των εθελοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στα καθήκοντά τους και στο τι θα πρέπει να κάνουνε σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Επιπλέον και ο διοικητής της Π.Υ. Μαγνησίας, Χαρ. Πόζογλου, δήλωσε ότι η υπηρεσία του είναι πανέτοιμη, οχήματα και προσωπικό είναι σε ετοιμότητα, ενώ πανελλαδικά αναμένεται να προσληφθούν 1.500 άτομα, ως εποχικό προσωπικό, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά το έργο της Πυροσβεστικής. «Στόχος μας είναι να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερα άτομα στο Νομό Μαγνησίας», είπε ο κ. Πόζογλου και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί τα πεζοπόρα τμήματα που εδρεύουν στην Πυροσβεστική Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. «Ευελπιστούμε να είναι μια καλή χρονιά διότι η Μαγνησία είναι ένας Νομός με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και φέτος ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όπου χρειαστεί», τόνισε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος