Σύσκεψη φορέων ενάντια στη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Σύσκεψη φορέων ενάντια στη νέα συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις βάσεις οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων – Δημητριάδος) για να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη Νέα Συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Χώρα μας.

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στην ανανέωση – ενίσχυση – επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, της συμφωνίας για την «Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασία», που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ που ήδη έχει ξεκινήσει και θα επιταχυνθεί τις επόμενες μέρες.

Στόχος της σύσκεψης – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – είναι «να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε σχέδιο δράσης που θα συμβάλει σε ένα πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση, σε μαζική κινητοποίηση λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, ώστε να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στην στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα και στην περιοχή μας. Να ζητήσουμε να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η Λάρισα σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος