Στη Βουλή η ανάγκη διάσωσης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλο από τον Α. Μεϊκόπουλο

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την ανάγκη διάσωσης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου που κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία της λόγω σωρευμένων οφειλών και έλλειψης χρηματοδότησης.

«Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Δαμιανού Κυριαζή είναι κοινωφελές Ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου. Από 1981 και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας προσφέρει γνώσεις, πολιτισμό και βήμα στους ερευνητές για μελέτη και έρευνα. Η αδιάκοπη λειτουργία ετών, η παρατεταμένη διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και η έλλειψη επαρκών εσόδων τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τη Βιβλιοθήκη σε σώρευση οφειλών που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από την ίδια με βάση την υπάρχουσα οικονομική της κατάσταση», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτηση του ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να διερευνήσει λύσεις χρηματοδότησης προς όφελος της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου προκειμένου να εξασφαλιστεί η διάσωσή της και οι πολίτες της πόλης να μην στερηθούν την πολιτιστική συνεισφορά της.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, καθημερινά στη φιλόξενη αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου προσέρχονται ερευνητές, μαθητές, φοιτητές και φιλαναγνώστες για να ικανοποιήσουν τις πνευματικές τους ανησυχίες, μέσα από τα 80.000 βιβλία, τόμους συλλεκτικά έντυπα και σπάνιες παλιές εκδόσεις. Η Βιβλιοθήκη οργανώνει συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην πνευματική ανέλιξη του κοινού, ενώ παράλληλα διαθέτει αφιλοκερδώς τους χώρους της σε όλους σχεδόν τους πνευματικούς φορείς για να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Σε περίπτωση μη διάσωσης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης η σπουδαία αυτή για την πόλη του Βόλου πολιτιστική κληρονομιά θα χαθεί, πλήττοντας τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος