Ποιος θα περπατήσει «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»; (ήχος)

Ποιος θα περπατήσει «το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»; (ήχος)

Όποιος αγαπά το περπάτημα και μάλιστα στο βουνό έχει πλέον την ευκαιρία να περπατήσει από το Κεραμίδι μέχρι και το Τρίκερι σε μια διαδρομή που εδώ και ένα χρόνο μελετήθηκε, καταγράφηκε και πλέον δημοσιοποιείται από τον αθλητικό Όμιλο Αγριάς «Άθλος». Η διαδρομή έχει τον τίτλο «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» και ήδη γίνεται διαφήμισή της και στο εξωτερικό για να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τις λίγες ημέρες που κυκλοφορεί διαδικτυακά η είδηση το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί είναι πολύ μεγάλο, ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο γνωστός ορειβάτης των επτά υψηλότερων κορυφών του κόσμου, Νίκος Μαγγίτσης.

Τα στελέχη του Ομίλου, για περισσότερο από 12 μήνες, με ημερήσιες αλλά και νυχτερινές πεζοπορίες και trail running, κατασταλάξαν σε μια επιλογή που τη θεωρούν αξιόλογη, ενίοτε τουριστική αλλά ταυτόχρονα με απομονωμένα κομμάτια.
Το πιο βόρειο χωριό του Πηλίου και της Μαγνησίας το Κεραμίδι αποτελεί την αφετηρία. Από εκεί η διαδρομή συνεχίζει στο Βένετο, στο Μοναστήρι στο Φλαμπούρι,  περνάει από το Τρανό Ίσωμα και φτάνει στη Μακρινίτσα. Συνεχίζει στην Πορταριά, ανηφορίζει στα Χάνια, και από στην κορυφή Αγριόλευκες, στην κορυφή Σχιτζουράβλι μέχρι και την παραλία στον Άγιο Ιωάννη και τη Νταμούχαρη (μέρος 1ο, απόσταση 90 χλμ).
Από τη Νταμούχαρη το «μονοπάτι» ανηφορίζει στην Τσαγκαράδα, συνεχίζει στις Μηλιές, περνώντας από το Φράγμα Παναγιώτικο  στις Αφέτες και κατηφορίζει στην παραλία στην Άφυσσο. Η διαδρομή συνεχίζεται στο Λεφόκαστρο, ανεβαίνει στην Αργαλαστή, στο Λαύκο και κατηφορίζει στο Αιγαίο Πέλαγος και στον Πλατανιά. Συνεχίζει στο Μικρό, στην Χοντρή Άμμο και στο Τισαίον Όρος που καταλήγει στο χωριό Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή που είναι και το νοτιότερο χωριό του Πηλίου και της Μαγνησίας (μέρος 2ο, απόσταση 100 χλμ).

Όπως ανέφερε ο Νίκος Μαγγίτσης τις γιορτές των Χριστουγέννων θα περπατηθεί ο κάτω κλάδος με ομάδες από τη Μακεδονία που το ζήτησαν και οι οποίες έχουν επιλέξει να κοιμηθούν στο ύπαιθρο αλλά και ο βόρειος στη συνέχεια για να υπάρχει ακριβής καταγραφή στο χάρτη με τις αποστάσεις μεταξύ των χωριών. Κάποιος που κάνει τη διαδρομή μπορεί να επιλέξει να κοιμηθεί σε κάποιο ξενώνα και να ψυχαγωγηθεί προγραμματίζοντας το ταξίδι του διαδικτυακά. Επιπλέον μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει επαφή με το Οργανισμό της Ιορδανίας που διαχειρίζεται ένα μονοπάτι 800 χλμ. στην χώρα, της οποίας ο τουρισμός αυξήθηκε κατακόρυφα από τη στιγμή που προβλήθηκε κατάλληλα το συγκεκριμένο μονοπάτι. «Θα έχουμε μία συνεργασία μαζί τους γιατί στόχος δικό μας είναι φυσικά να έχουμε τουρίστες στο Πήλιο όλο το χρόνο».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Μαγγίτση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος