Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

«Δεν ερχόμαστε να κατεδαφίσουμε, αλλά να προσθέσουμε… Το κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο και ο τραχανάς θα απλωθεί παντού». Με αυτά τα λόγια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Δράσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έτος 2024.

Όπως σημείωσε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «η προβολή αφορά ολόκληρο τον τόπο. Θα υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, εκπρόσωπους συλλόγους και δήμους ώστε να διαμορφωθούν η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες ανά περιφερειακή ενότητα».

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σύμφωνα με το Σχέδιο προτείνεται η δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού. Το πρόγραμμα δεν “ακουμπά” στις εκθέσεις, αλλά ανοίγει ξανά τον δρόμο για προσέλκυση πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αγχίαλου μέσω της συνδιαφήμισης και ευρωπαϊκή καμπάνια για διεκδίκηση των μεσογειακών αγώνων. Βάρος δίνεται και στη  «νέα» Κάρλα που θα βρεθεί στο επίκεντρο του μαθητικού – φοιτητικού – εκπαιδευτικού τουρισμού, ως key study στο πεδίο των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε εθνικό & ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως ελκτικό προϊόν, εφόσον το ίδιο αναδειχθεί από την προμελέτη σκοπιμότητας, παρουσίασε την πρόταση ίδρυσης θεματικού πάρκου στον Όλυμπο. «Θέλουμε να βάλουμε τον Όλυμπο στο επίκεντρο της τουριστικής μας προβολής για την Π.Ε. Λάρισας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Όσον αφορά τον τουρισμό κατά τους θερινούς μήνες υπογράμμισε πως «θα δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα και θα πιέσουμε ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι».

Διαβάστε εδώ όλο το Σχέδιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος