Μήνυση της Δωρ. Κολυνδρίνη για το επεισόδιο στο γραφείο της

Μήνυση της Δωρ. Κολυνδρίνη για το επεισόδιο στο γραφείο της

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράνομες πράξεις και ενέργειες, για πρόκληση ζημίας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, κατέθεσε σήμερα, η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη για τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 26-7-2019, με την παραβίαση της πόρτας του γραφείου της, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράνομες πράξεις και ενέργειες, για πρόκληση ζημίας και διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Η πράξη αυτή έχει ένα και μοναδικό σκοπό που δεν είναι άλλος από το να αποσυμβολίζει από πράξεις ηρωισμού  τον τραμπουκισμό και τις διαρρήξεις των πορτών εν απουσία μου, τις πράξεις ΄΄ανδραγαθισμού’’   που επιβάλλουν κάποιον ως αρχηγό στα παιδικά παιχνίδια και την προσπάθεια ανθρώπων να ανακτήσουν την αυτοεκτίμησή τους προκαλώντας φθορά στη δημόσια περιουσία και αναστέλλοντας τη λειτουργία των δημόσιων λειτουργών προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η εικόνα ανθρώπων επάνω στα παγκάκια τα οποία προορίζονται για να ξεκουράζεται ο ΑΜΕΑ όταν έρχεται να πάρει την κάρτα του ή ο αγρότης που έρχεται να υποβάλλει φάκελο όταν περιμένει στην ουρά για να προλάβει τις καταληκτικές ημερομηνίες καθόλου δεν τιμά κανέναν ΄΄επαναστάτη’’, που θέλει να αυτοαναγορεύεται έτσι ή αλλιώς.

Το γραφείο ήταν και είναι πάντα ανοικτό και οι συζητήσεις με την ανομοιογενή και χωρίς κοινή συνισταμένη ομάδα, που διαπληκτίζεται ο ένας με τον άλλον συνεχώς ήτο εκ των ων ουκ ανευ.

Οι υπηρεσίες μας άλλη δουλειά δεν είχαν από το να απαντούν σε ατέλειωτα ερωτήματα είτε για να χρησιμοποιηθούν σε δικαστήρια είτε για να δημοσιεύονται στον τύπο για λόγους εντυπωσιασμού.

Είμαστε ο μόνος φορέας που τους ακούγαμε και συνεργαζόμαστε όποτε αποφασίζουν να κάνουν εμφάνιση και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Ακούγαμε τον έναν να λέει «επιβάλλετε στην ΑΓΕΤ να κάνει αιμοληψία στους εργαζόμενους» και ο άλλος να λέει «όχι δεν ζητάμε τίποτα από την ΑΓΕΤ»,  ο ένας να λέει ότι «ο τρόπος μεταφοράς του RDF έχει πρόβλημα», η άλλη να μην στείλουμε δείγμα σε διαπιστευμένο εργαστήριο αλλά να κάνουμε εμείς τις αναλύσεις! ΄΄Οϊμέ΄΄.

Μέχρι να αποφασίσουν ποιος θα μιλήσει πρώτος, ποιος λέει ΄΄άκυρα΄΄, που θα  στήσουν την κάμερα…. εμείς υπομονή.

Πήγαμε στο συλλαλητήριο. Κριθήκαμε γιατί πήγαμε. Δεν πάμε, κατηγορούμαστε για την απουσία μας.

Ήρθε ο Περιφερειάρχης να τους ακούσει, να συζητήσει μαζί τους, επικρότησαν την παρουσία μας στην ΑΓΕΤ, μέχρι που δεν έγιναν όλα όπως τα διέτασσαν.

Στη συνέχεια επειδή δεν κάναμε δηλώσεις στους εν κρυπτώ βιντεοσκοπώντας τους «ενόχους», λες και ήταν το BBC, είδαμε τους εαυτούς μας σε βίντεο αποσπασματικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ειρωνικά σχόλια από  ελάχιστα άτομα.

Αν αυτή η εικόνα δείχνει ωριμότητα και πολιτική μεθοδολογία προς κάτι υγιές απορούμε.

Η παραβίαση της πόρτας του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη εν απουσία μου και η αφορμή περί της μη επίδοσης απάντησης σε αίτημά τους αποτελεί για μένα ΄΄κόκκινη γραμμή΄΄. Αφενός γιατί οι βανδαλισμοί και οι ποδηγητούμενοι ακτιβισμοί που δεν αγγίζουν ούτε στην λεπτομέρεια τον κατά ορισμό ακτιβισμό με βρίσκουν αντίθετη.

Αφετέρου γιατί τα έγγραφα επιδίδονται όταν είναι έτοιμα και με περιεχόμενο ούτε υποβολιμιαίο ούτε καθ΄υπόδειξη.

Την απάντηση του «μαγειρεμένου εγγράφου» στα ΄΄σημαίνοντα΄΄ ερωτήματα της επιτροπής τη δημοσιοποιώ για να μάθει ο κόσμος περί τίνος τυρβάζει. Και παρεπιπτόντως ας μας απαντήσει η επιτροπή γιατί δεν δημοσιοποίησε τα περσινα δείγματα rdf που η ιδια πήρε και ανέλυσε σε δικό της εργαστήριο, ενώ εμείς τα δημοσιοποιήσαμε;;;;

Εμείς  διαφοροποιούμε την άποψή μας και τον στόχο μας. Κάνουμε μετρήσεις, δειγματοληψίες εδάφους, χρηματοδοτήσαμε επιδημιολογικές μελέτες, φέραμε τον Δημόκριτο τρεις  ημέρες και έκανε μετρήσεις, δεσμεύσαμε 100.000€ για μετρήσεις αέριων ρύπων, μετράμε pm 2,5, pm 10 με τον σταθμό μέτρησης δημοσιοποιούμε όλα τα στοιχεία και τις μετρήσεις και εμμένουμε στην άρση της χρήσης του RDF, με τις δύο Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και την σθεναρή θέση μας όλο αυτό το διάστημα και με την εκ νέου επιστολή μας στον Υπουργό που ζητούμε ακριβώς αυτό. Το  καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο να τροποποιήσει την ΑΕΠΟ και να καταργήσει την καύση RDF».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος