Η διακήρυξη του συνδυασμού «Κιβωτός Δράσης και Δημιουργίας»

Η διακήρυξη του συνδυασμού «Κιβωτός Δράσης και Δημιουργίας»

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες.

Οι επερχόμενες δημοτικές  εκλογές του προσεχούς Μαΐου διεξάγονται σε μια δύσκολη πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον που αναζητά πυξίδα, στόχους και λύσεις προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του παρόντος από τα λάθη του παρελθόντος.

Η κρίση που σήμερα μαστίζει σε όλα τα επίπεδα την κοινωνία μας δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τις βασικές μας αρχές και αξίες. Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως σήμερα οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και φιλικά στον πολίτη και ως τέτοιος μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία.

Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Στόχος της είναι ν’ αλλάξει το σκηνικό στο δήμο Αλμυρού και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν και να εισβάλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας, αγκαλιάζοντας όλους τους συνδημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας. Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες, να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις. Αυτός ο τόπος μας ενώνει και μας δυναμώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα είναι κοινά για όλους  και χρειάζονται λύσεις από όλους μας κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Αφουγκράζομαι και γνωρίζω πολύ καλά τις βασικές ανάγκες και τα προβλήματα όλου του δήμου μας.

Γνωρίζω ότι πρέπει να κινηθούμε όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο (Περιφέρεια, Υπουργεία) αλλά και σε Ευρωπαϊκό (Βρυξέλλες).

Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, κρίνω σκόπιμο να παρουσιάσω τις βασικές αρχές και τους άξονες προτεραιότητας της προσπάθειάς μου για το Δήμο μας.

Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κατεβαίνω ως υποψήφιος δήμαρχος όλων των δημοτών. Δεν με εκφράζουν και δεν με αφορούν σενάρια και διαχωρισμοί που ψιθυρίζονται και διαχέονται εντέχνως γύρω μας.

Η συγκυρία είναι δύσκολη και δεν αφήνει περιθώρια για συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συνέβαινε και συμβαίνει να υπάρχουν πολλές φιλοδοξίες που μεταφράζονται σε ρήξεις και αντιπαλότητες που αποδυναμώνουν τη δυναμική μας.

Είναι λάθος να προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να εκβιάζουμε καταστάσεις που τελικά μας οδηγούν στο διχασμό και στη διχόνοια. Η τακτική αυτή τραυματίζει την κοινωνία και σίγουρα δεν αποφέρει καλά αποτελέσματα ούτε στις εκλογές ούτε στον κοινωνικό ιστό που κατακερματίζεται.

Αν ο καθένας προσπαθεί να χτίσει το «φέουδό του», τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό γιατί θα έχει εκφράσει μια κοινωνική μειοψηφία.

Είμαι υποψήφιος δήμαρχος όλου του δήμου Αλμυρού και εφόσον εκλεγώ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα, σύμπνοια, άμβλυνση των διαφορών και συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία του δήμου μας στο μέλλον.

Όχι σε επικίνδυνους διαχωρισμούς, όχι στον τεχνητό διχασμό, όχι στον πολιτικό επαγγελματισμό, όχι στα προαπαιτούμενα, όχι στους κηδεμόνες.

Επιβάλλεται με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις ακροβασίες, τις προστριβές και τις νοσηρές αντιπαλότητες. Η θέση του Δημάρχου δεν είναι απλά μια θέση εργασίας που θα προσφερθεί σε κάποιον, αλλά αποτελεί μία θέση ευθύνης. Μία θέση ευθύνης που απαιτεί αντοχές, γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία.

Είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι κομματική ταυτότητα έχουν οι πολίτες που θα στελεχώσουν το συνδυασμό μου σ’ όλο το δήμο και ποιά είναι τα πολιτικά τους πιστεύω. Μ’ ενδιαφέρει μόνον η διάθεση να εργαστούν για τον τόπο, το ήθος στην κοινωνία και η αξιοσύνη τους.

Δηλώνω ότι δεν πρόκειται ποτέ, εφ’ όσον εκλεγώ δήμαρχος, ν’ αντιμετωπίσω με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες μου, λόγω της πολιτικής ή ιδεολογικής τους προτίμησης, εξ’ άλλου η  35ετής πορεία μου ως δημόσιος λειτουργός πιστεύω μου έδωσε το ανάλογο πιστοποιητικό .

Δηλώνω ότι δεν απευθύνθηκα σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσω το «κομματικό χρίσμα», διαδικασία άλλωστε απόλυτα ξεπερασμένη. Κάθε στήριξη, επαναλαμβάνω κάθε στήριξη, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται φυσικά και θα γίνει αποδεκτή.

Πιστεύω ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και πρέπει ν’ ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (Οικονομία, Ασφαλιστικό, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία, Εθνικά θέματα κλπ.) και εκεί θα κριθούν. Δεν μπορεί τα κόμματα να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος Αλμυρού ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος.

Είναι ευθύνη και των υποψηφίων αλλά και των πολιτών να λειτουργήσουμε με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, την εμπειρία, τη γνώση, την αξιολόγηση και όχι με δήθεν κομματικό πατριωτισμό.

Δηλώνω ότι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  θα είναι άνθρωποι απ’ όλα τα κόμματα. Δεν ζήτησα και δεν θα ζητήσω από κανέναν να αποποιηθεί την ιδεολογία του. Ζήτησα όμως και ζητώ να συνεργαστούμε πέρα και πάνω από τις κομματικές μας προτιμήσεις βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα αυτό που μας ενώνει περισσότερο: «Το ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ».

Οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μας πρέπει να εκλέξουν: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη, αλλά συγχρόνως είμαστε απέναντι σε κάθε λογής επικοινωνιακά τρικ και πανηγύρια με σημείο αναφοράς την ψηφοθηρία.

Διαχρονικά πίστευα πως η αλήθεια και η συνέπεια των λόγων και των πράξεων πρέπει να είναι οι βασικές αρχές ενός υποψηφίου δημάρχου. Με τις αρχές αυτές συμμετείχα εδώ και 35 χρόνια ως ενεργός ΠΟΛΙΤΗΣ  στα κοινά του τόπου μου τον οποίο υπεραγαπώ, αλλά και τα ίδια χρόνια υπηρέτησα τον ΠΟΛΙΤΗ ως δημόσιος λειτουργός και τη συσσώρευση αυτής της γνώσης και της εμπειρίας, ήρθε η ώρα να τη διοχετεύσω και να τη μοιραστώ μαζί σας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του δήμου Αλμυρού επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αλήθειας ως υπεύθυνης πολιτικής και ηθικής στάσης του υποψηφίου που απευθύνεται στους συνδημότες του, αλλά και της καταδίκης και απαξίωσης της ενσυνείδητης διατύπωσης ψευδών υποσχέσεων οι οποίες άρχισαν ήδη να ψιθυρίζονται.  Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, με αδιαπραγμάτευτη αρχή τη λειτουργία των θεσμών και των κανόνων στο πλαίσιο ενός σύγχρονου δήμου, σας καλώ όλους να συστρατευτούμε.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Δεν ανακοίνωσα το πρόγραμμά μου για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά έκρινα σκόπιμο να σας εκθέσω τις βασικές μου σκέψεις και να περιγράφω συνοπτικά τους αρχικούς στόχους για το Δήμο μας.

Αυτές μου τις προτεραιότητες τις συζητώ με συνεργάτες, συνδημότες, φίλους ,φορείς και υποψηφίους. Σας καλώ όλους να πάρετε μέρος σ’ αυτή τη συζήτηση, να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, γνωρίζοντας όλοι μας βέβαια ότι όλα δεν γίνονται και ότι το εφικτό πάντα απέχει από το επιθυμητό.

Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι η υπόθεση της βελτίωσης της ζωής όλων μας μέσα από το θεσμό της αυτοδιοίκησης, η προσπάθεια να ανεβάσουμε την κοινωνία λίγο ψηλότερα, είναι υπόθεση όλων μας.

Σας καλώ λοιπόν να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο ανεξάρτητο, υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο δουλειάς και προσπάθειας που αυτό το διάστημα θα συγκροτήσουμε, ώστε να φέρουμε το χαμόγελο και τη δημιουργία στο δήμο μας.

Ο χρόνος δεν μας περιμένει. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι αρκετά αλλά γνωστά. Οι ευκαιρίες λιγότερες μεν, αλλά υπαρκτές. Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις μεγάλες. Η γνώση, η θέληση και η εμπειρία υπάρχουν. Σε μας εναπόκειται να βάλουμε το ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ στη θέση που αξίζει!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχολή φιλοσοφίας στην αυτοδιοίκηση, με νέα ικανά στελέχη τα οποία δεν θα επιζητούν οικονομική εξασφάλιση και βόλεμα , που δεν θα επαναπαύονται κατακτώντας απλά μια ακόμη θέση , αλλά θα διακατέχονται από το πνεύμα του εθελοντισμού , της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, δρώντας όχι για προσωπικό όφελος  αλλά προς όφελος της κοινωνίας.

Εμείς θέλουμε να απελευθερώσουμε και να ενώσουμε την κοινωνία που οι δημοτικές αρχές την ήθελαν υποταγμένη, χωρίς ιδανικά και προορισμούς, γι’ αυτό και καλούμε τους νέους να μπουν μπροστά για να ανατρέψουν την στασιμότητα, το παλαιό και ότι ανέντιμο  υπάρχει στην πολιτική ζωή, να θεμελιώσουμε μαζί την αξιοκρατία και να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να δημιουργήσουμε μία ευρύχωρη  ΚΙΒΩΤΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για να μοιραστούμε τις αγωνίες για το παρόν και το μέλλον του δήμου μας, να συμπορευτούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την δημιουργία μιας προοδευτικής, πολυσυμμετοχικής, ανανεωτικής, αξιοκρατικής Δημοτικής κίνησης, για να εξασφαλίσουμε τον ασφαλή προορισμό για τη ΚΙΒΩΤΟ μας.

Ήρθε η ώρα του ανεξάρτητου και ελευθέρου πολίτη του Δήμου Αλμυρού ήρθε η ώρα της  ΚΙΒΩΤΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος