Βόλος: Επίθεση με γροθιές κατά δημοτικού Συμβούλου απο μασκοφόρο πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Μπαράζ ανακοινώσεων για το περιστατικό

Επίθεση με γροθιές δέχτηκε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστας Γαργάλας πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μέλος του Δ.Σ., δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Λημνιός, ο κ. Γαργάλας δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Μαγνησίας, Βασίλη Ζαχείλα. Ο κ. Γαργάλας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου παρέμεινε για εξετάσεις, καθώς έχει διαπιστωθεί διάσειση και αιμάτωμα στο μάτι του. Πριν από λίγο βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ ο κ. Ζαχείλας παραμένει άφαντος και αναζητείται. Την επίθεση έχουν καταδικάσει μέχρι στιγμής ο δήμαρχος Βόλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, η ΛΑΣ και το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά Μαγνησίας, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και η Συμμαχία για το Βόλο.

Απο την πλευρά ο κ. Γαργάλας πρόκειται να καταθέσει μήνυση με το το ανακριτικό της Αστυνομίας να τον περιμένει να ολοκληρώσει τον ιατρικό έλεγχο προκειμένου να δώσει τη κατάθεσή του.

Σημειώνεται ότι παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει για τη μία και μισή το μεσημέρι έξω από το δημαρχείο το ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Λημνιός όλα έγιναν σήμερα νωρίς το πρωί, όταν πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο ίδιος και ο κ. Γαργάλας βρίσκονταν στο γραφείο της γραμματείας του Δ.Σ. και υπέγραψαν τα πρακτικά προηγούμενων Δ.Σ. “Εισήλθε στο χώρο του γραφείου μασκοφόρος άνδρας, μεγάλος στο δέμας και χτύπησε τον Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ στο πρόσωπο. Έφυγε τρέχοντας και εγώ άρχισα να φωνάζω, βοήθεια πιάστε τον, τραπούκος μασκοφόρος. Επιχείρησε να βγάλει κάτι από τη ζακέτα του αλλά ήδη στις σκάλες είχαν σπεύσει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και τον ακινητοποιήσαμε και του βγάλαμε την κουκούλα και τη μάσκα και για μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Βασίλης Ζαχείλας, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε και αναζητείται απο την Αστυνομία“.

Η δήλωση Αχιλλέα Μπέου

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος τόνισε ότι “Κατά την απουσία μου από το Βόλο ενημερώθηκα από συνεργάτες μου για το θλιβερό επεισόδιο σε βάρος δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και φυσικά το καταδικάζω τόσο εγώ όσο και η δημοτική μας ομάδα κατηγορηματικά. Ευθύς ως επιστρέψω και ενημερωθώ αναλυτικά θα επιληφθώ άμεσα και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα κριθούν αναγκαίες“.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Από την πρώτη στιγμή έσπευσε το Νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας που και είδε τους γιατρούς στο ΤΕΠ δηλώνοντας ότι ο κ. Γαργάλας έχει υποστεί διάσειση και αιμάτωμα στο μάτι. “Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Πρόκειται για ένα περιστατικό που μας θλίβει, μας στενοχωρεί. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας από όπου και αν προέρχεται. Αυτό που έγινε στα γραφεί α της ΔΕΥΑΜΒ είναι αδιανόητο και δεν συνάδει με το δικό μας ήθος και φιλοσοφαία για τη ζωή, ούτε και όλων των συμβούλων του Δ.Σ” τόνισε. Ανέφερε επίσης ότι κλήθηκαν άμεσα η αστυνομία και το ΕΚΑΒ και ότι “δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχοι της δημοτικής αρχής καταδίωξαν τον μασκοφόρο και συμβάλλαμε στο να αποκαλυφθεί πόιός είναι. Έχουμε πέσει από τα συννεφα. Ελπίζουμε να μην ξαναγινει ένα τέτοιο περιστατικό. Θα είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί και εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε“, τόνισε.

Απ. Ριζόπουλος: Είναι μια τραμπούκικη επίθεση, ένα πολιτικό χτύπημα

Από την πλευρά του ο Απ. Ριζόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης και Γραμματέας της Τε.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, προσερχόμενος στο Νοσοκομείο δήλωσε: “Είναι μια τραμπούκικη επίθεση η οποία δε είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής όλα τα προηγούμενα χρόνια και την πολιτική δράση του Κ. Γαργάλα που συμπορευόμενος με το ΚΚΕ προσπαθεί να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του δήμου Βόλου. Αυτό φαίνεται έχει ενοχλήσει τη δημοτική αρχή και αυτό ειναι που όπλισε το χέρι του κ. Ζαχείλα, που κακώς τον αποκαλούμε κύριο, πρόκειται για ένα τραμπούκο, για ένα θρασύδειλο άτομο. Εμείς δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τα προβλήματα των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο και να οργανώνουμε το κίνημα. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε. Το οργανωμένο κίνημα θα απαντήσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Είναι πολιτικό το χτύπημα. Δηλαδή αυτό που ενοχλεί είναι η δράση της ΛΑΣ, του ΚΚΕ, η δράση του Κ. Γαργάλα και γι αυτό δέχθηκε αυτό το χτύπημα. Θα μς βρούν μπροστά τους. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλον τον κόσμο“.

Ν. Παπαπέτρος: Να συλληφθεί ο υπαίτιος της επίθεσης στον Κ. Γαργάλα και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί

Σε δήλωσή του για τη βίαιη επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργάλα μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΥΑΜΒ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η «Συμμαχία για τον Βόλο» καταδικάζει την εντελώς απρόκλητη επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου Κώστα Γαργάλα, ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης συλλογικού οργάνου και της επικείμενης άσκησης των καθηκόντων του. Θεωρεί αναγκαίο και ζητάει επιτακτικά από τις αρμόδιες αρχές την άμεση σύλληψή του υπαιτίου, το πρόσωπο του οποίου είναι γνωστό, παρά τις προσπάθειες συγκάλυψής του, και την προσαγωγή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να τύχει της αντιμετώπισης που αρμόζει.

Ο συγκεκριμένος σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου που προέβη στην πράξη αυτή δεν μπορεί να έχει πλέον θέση στα συλλογικά όργανα του Δήμου και στις θέσεις ευθύνης που του έχουν εμπιστευθεί.

Το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά στην πόλη μας, αλλά οφείλεται είτε στις επιλογές κάποιων, είτε ακόμη στην καθυστερημένη αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων και στην συγκεκαλυμμένη αδιαφορία ή ανοχή, που εν τέλει καταλήγει σε συνενοχή.

Στην πράξη αυτή ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Βόλου δεν υπάρχουν μόνο φυσικοί αυτουργοί, αλλά και ηθικοί, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητηθούν και να αποκαλυφθούν, παρόλη την προσπάθεια απόκρυψής τους πίσω από πραγματικές ή από «αόρατες» μάσκες.

Υπάρχουν επίσης και τεράστιες πολιτικές ευθύνες πολλών παραγόντων του Βόλου που με την πολιτική τους ιδιότητα στήριξαν ή ανέχτηκαν αυτόν τον απόλυτο και κυρίαρχο διχαστικό λόγο, αλλά και αυτό το ύφος και ήθος άσκησης της εξουσίας, όπως επίσης και πολιτικών σχηματισμών που δεν φρόντισαν εγκαίρως να αποστασιοποιηθούν από αυτού του είδους τα πολιτικά μορφώματα και να τα καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.

Η Δημοκρατία μας στην πόλη χρειάζεται ξανά αγώνες για να επανέλθει, αλλά με βεβαιότητα όλοι αυτοί που ρυπαίνουν με τον λόγο και τις πράξεις τους την πόλη μας θα καταλήξουν στον «σκουπιδοτενεκέ» της“.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το κόμμα της Νέας Αριστεράς Μαγνησίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ” Ένα αποτρόπαιο και δυσώδες περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο πριν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του Αχιλλέα Μπέου, Βασίλης Ζαχείλας, εισέβαλε στην αίθουσα φορώντας μία αποκριάτικη μάσκα προκειμένου να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και επιτέθηκε με βία, γρονθοκοπώντας στο πρόσωπο τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, κ. Κώστα Γαργάλα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες έκνομων και παρακρατικών μεθόδων, και δυστυχώς φοβόμαστε πως δεν θα είναι η τελευταία. Οι ύβρεις, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί αλλά ακόμα και οι σωματικές επιθέσεις έχουν κανονικοποιηθεί άλλωστε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Βόλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει επιτεθεί κατά διαφωνούντων πολιτικών αντιπάλων, αλλά και απλών πολιτών, δίνοντας τον τόνο και στους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την μαφιόζικη επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου κου. Κώστα Γαργάλα, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η μάσκα του παρακράτους έχει πέσει εδώ και καιρό και το άσχημο πρόσωπό του βρίσκεται σε κοινή θέα. Να γνωρίσουν, όμως, καλά πως δεν φοβίζουν κανέναν και καμία“.

Ανακοίνωση Ν.Ε ΣΥΙΖΑ Π.Σ: Στεκόμαστε δίπλα στον Κώστα Γαργάλα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ανακοίνωση για την επίθεση στον Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Γαργάλα εξέδωσε και η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Γαργάλας. Το σημερινό περιστατικό αποτελεί αναβάθμιση της λεκτικής βίας και των απειλών που εκτοξεύει η Δημοτική Αρχή του Α. Μπέου προς τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου στοχοποιεί, εξυβρίζει και λοιδορεί όποιον και όποια του ασκεί κριτική. Υπενθυμίζουμε ότι ο ξυλοδαρμός του Δημοτικού Συμβούλου είχε προαναγγελθεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Α. Μπέο στις 22 Ιανουαρίου 2024 με τη χαρακτηριστική φράση «Εσύ θα φας χαστούκια». Το γεγονός αποδεικνύει τις φασίζουσες και παρακρατικές πρακτικές που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή. Τη μεταφορά του λόγου σε πράξη ανέλαβε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Α. Μπέου, Β. Ζαχείλας. Αύριο ποιος ξέρει; O Α. Μπέος έσπευσε να ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης ότι καταδικάζει την επίθεση και θα επιληφθεί του θέματος όταν επιστρέψει. Θα καταδικάσει όμως τις πρακτικές και τις λεκτικές επιθέσεις που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ώστε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Μετά από αυτό το περιστατικό περιμένουμε την ειλικρινή του δημόσια συγγνώμη για το ρυπαρό επίπεδο της παρουσίας της Δημοτικής Αρχής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Κ. Γαργάλα, και σε όλες και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δέχονται επιθέσεις κάθε μορφής, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Αναμένουμε την καταδίκη της Δημοτικής Αρχής από όλα τα κόμματα χωρίς αστερίσκους. Τέλος, αναμένουμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τη δίωξη του φυσικού αλλά και ηθικού αυτουργού της χυδαίας επίθεσης. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος