Βόλο: Απαράδεκτη παρέμβαση προέδρου Δ.Σ. στα εσωτερικά αυτοδιοικητικής παράταξης

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή την μοναδική στα χρονικά τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλά, ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτη Πατσιαντά να παραιτηθεί από την ηγεσία της δημοτικής του ομάδας, αφού προσχώρησε στην Λαϊκή Ενότητα. Την παραίτηση του κ. Πατσιαντά ζήτησε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Χαυτούρας.

Ο κ. Πατσιαντάς διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε ότι η παράταξή του είναι αυτόνομη και αυτοδιοικητική και ότι ως αντιπολίτευση θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της. «Εισάγετε κενά δαιμόνια κ. πρόεδρο, πράγμα απαράδεκτο» τόνισε.

Ο κ. Μουλάς έθεσε  θέμα ηθικής τάξης και επέμενε ότι δεν είναι δυνατόν να εκλέγεται κάποιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να τον καταγγέλλει. «Να σηκωθείτε να φύγετε. Όχι να ηγείστε του ψηφοδελτίου που σας έκανε την τιμή η παράταξη να σας κάνει επικεφαλή. Αν φοράς παντελόνια να σηκωθείς να φύγεις. Έχεις φτάσει στην τρίτη ηλικία κι ακόμη δεν έχεις βάλει μυαλό».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τον κ. Πατσιαντά να καλεί τον κ. Μουλά να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. «Κρίμα για τα χάλια σας. Είσαι ανάξιος αυτής της θέσης και θα έπρπε να  ντρέπεσαι με τα χάλια σου» είπε ο κ. Πατσιαντάς.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ζήτησε να μην μιλήσουν άλλοι και να μείνει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά δεν έγινε δεκτό. Ο κ. Γαργάλας των Δρόμων Συνεργασίας χαρακτήρισε απαράδεκτο για τον Πρόεδρο να χρησιμοποιεί εκφράσεις πεζοδρομίου όπως η λέξη «καραγκιόζης» και τον κ. Μουλά να του ζητά να αφήσει τις εξυπνάδες.

Ο κ. Γαργάλας απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά, είπε ότι δεν έχει ιδέα και δεν μπορεί να αντιληφθεί τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας, η οποία λειτουργεί μα αρχές και αξίες και συμφωνίες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της παράταξης.  «Αυτοί που θα μιλήσουν να κοιτάξουν τον καθρέπτη τους και τότε να αναφερθούν σε άλλους. Εμείς δίνουμε λογαριασμό όχι μόνο στους πολίτες που μας επέλεξαν αλλά στο σύνολο του βολιώτικου λαού και δε θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να παραβιάζει τις εσωτερικές διαδικασίες».

Χαυτούρας: Ο κ. Πατσιαντάς δεν έχει τσίπα

Σκληρή κριτική στον κ. Πατσιαντά άσκησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Χαυτούρας που τόνισε ότι ο κ. Πατσιαντάς δεν έχει «τσίπα» ενώ τον χαρακτήρισε «ψευτοδημοκράτη» και τον κατήγγειλε για την παρουσία του στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας. Τον κάλεσε να παραιτηθεί: «Θα πρέπει να καταλάβει ότι λογοδοτεί κι απέναντι στην κοινωνία. Πρέπει να παραιτηθεί. Αν δεν παραιτηθεί ο κόσμος θα τον διαγράψει», ενώ απαντώντας ο κ. Πατσιαντάς διευκρίνισε ότι στην εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Στρατούλη ο ίδιος εμφανίστηκε ως φυσικό πρόσωπο κι όχι ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Χαυτούρα για μένος προς το πρόσωπό του και την παράταξη, αποκαλώντας τον αγενέστατο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος