Ζητούν από το Δ.Σ. Τρίπολης να πάρει μέτρα υλοποίησης των αποφάσεων για το εργοστάσιο στο Αθήναιο

Υπόμνημα – αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, του θέματος που έχει να κάνει με την λήψη μέτρων, για την υλοποίηση απόφασής του, αναφορικά με την εγκατάσταση, ίδρυση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων, στην περιοχή του Αθήναιου Αρκαδίας, κατέθεσε στο Δήμαρχο της Τρίπολης, η Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί για να αποτρέψει την ίδρυση και την λειτουργία της εν λόγω δομής.

Σύμφωνα με την Επιτροπή ανάλογο υπόμνημα θα επιδοθεί και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, τα μέλη της Επιτροπής, Νίκος Κοτσίρος, Νίκος Τσάγκαρης και Ευάγγελος Γούργαρης, μεταξύ άλλων είπαν: “Έχει περάσει ένα εξάμηνο χωρίς ενέργειες, για την υλοποίηση των αποφάσεων που περιγράφονται στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Η εγκατάσταση της μονάδας συνεχίζεται και γιγαντώνεται, με επέκταση των υποδομών, σε βαθμό που να έχει ικανότητα επεξεργασίας πολλαπλάσιας ποσότητας απ’ αυτής των Λεχαινών. Εάν της δοθεί άδεια λειτουργίας, είναι πολύ πιθανό να έρχονται στο Αθήναιο, υλικά από κάθε γωνιά της χώρας”.

Ο Νίκος Τσάγκαρης, απ’ την Κοινότητα του Αθήναιου, δήλωσε: “Ζητάμε απ’ το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης να φέρει, στην ημερήσια διάταξη, το θέμα με τα μέτρα για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου. Προτείνουμε, ο δήμος και η Περιφέρεια, να ξεκινήσουν έργα για την στήριξη της γεωργίας – κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας, να γίνουν έργα βελτίωσης της ύδρευσης – άρδευσης, να φτιαχτούν δίκτυα ενέργειας και δρόμοι.

Ο δήμος Τρίπολης να προχωρήσει μετρήσεις για την καταγραφή όλων των περιβαλλοντικών στοιχείων, να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία του Συμβουλίου προς την κυβέρνηση, γνωστοποιώντας τις αποφάσεις των κατοίκων, των θεσμών και των αιρετών οργάνων, καλώντας την να εφαρμόσει τις αποφάσεις μας και να σταματήσει την μετεγκατάσταση της μονάδας, να φύγουν όλα τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο, να μην εγκατασταθούν στην περιοχή, άλλες μονάδες, όπως μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφίας, μονάδες βιοαερίου, μονάδες καύσης απορριμμάτων, πυρινελαιουργεία και ΑΠΕ.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, να εκφράσει την διαμαρτυρία του και προς την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου, για τις όποιες εγκρίσεις έχει δώσει, παρά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καλέσει την Περιφέρεια να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θέλουμε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την μετεγκατάσταση και την επέκταση της μονάδας και θέλουμε να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος