Υπογραφή συμβάσεων για συνδετήριο δρόμο Αργολίδας και πυροπροστασίας αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, με πίστωση 49.000.000 ευρώ, του σημαντικού για την Αργολίδα οδικού έργου σύνδεσης, Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Το έργο αυτό βάζει σε πορεία άμεσης υλοποίησης ένα ζήτημα που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Αργολίδας για τουλάχιστον μία 15ετία. Το έργο της επαρχιακής οδού, από κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες, συνιστά την υλοποίησης της σύνδεσης της Αργολίδας, με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας (Α7).

Προβλέπεται η κατασκευή συνδετήριου τμήματος μήκους 7 χιλιομέτρων της νέας επαρχιακής οδού, Τίρυνθα (από εθνική οδό Ναυπλίου) – αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Παρόντες στην υπογραφή στο Ναύπλιο ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, και οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, Πρόνοιας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αθλητισμού, Γιάννης Μαντζούνης, Κορινθίας, Τάσος Γκιολής και Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας, Χάρης Βυτινιώτης.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και τη σύμβαση υλοποίησης του έργου πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος