Υπογραφή Γ. Παπαηλιού σε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για βαρέα και ανθυγιεινά

Η άμεση ένταξη του συνόλου του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού όλων των δομών του ΕΣΥ (νοσοκομείων,μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κέντρων υγείας κλπ), των νομικών προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, είναι αυτονόητη, κοινωνικά δίκαιη και κατά συνέπεια επιβεβλημένη.

Προκύπτει από τη φύση της εργασίας που παρέχουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ιδίως υπό τις σημερινές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιρετικά δυσμενείς και επικίνδυνες συνθήκες.

Συνιστά δε έμπρακτη αναγνώριση της μέχρις αυτοθυσίας, καθημερινής και διαρκούς έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας τους και εν τέλει της ίδιας της ζωής τους για την προσφορά και συμβολή τους στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκε σχετική τροπολογία 24βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και του βουλευτή Αρκαδίας Γιώργου Παπαηλιού), η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στις 2.4.2020.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ